Radenović: Na Zvezdi je breme favorita u Evrokupu

"Evrokup nije kvalitetan kao Evroliga, ali grupa timova protiv kojih ćemo igrati je kvalitetna. Svako će probati da nas dobije, breme favorita prelazi na nas s obizrom da dolazimo iz Evrolige i trebalo bi da budemo spremni na to", rekao je Radenović novinarima u beogradskoj Areni.

Zvezda je u četvrtak pobedila kod kuće Laboral sa 81:65 u pretposlednjem kolu Evrolige, ali će od januara igrati Evrokup, jer je ostala bez plasmana u Top 16 fazu.

"Nije lako preboleti neke poraze... Da je bila jedna pobeda više verovatno bismo išli dalje. To je sport, drugi su se bolje snašli, ali šta da radimo. Evrokup će moći da nas uteši ako doguramo do kraja", kazao je krilni centar crveno-belih.

Radenović je istakao da ne bi voleo da se u nastavku sezone povredi još neki igrač posle Luke Mitrovića, jer to celu ekipu izbacuje iz ritma.

"Fizički smo dosta dobri, samo ne želim da se nekome desi ono što Luki, da ga izbaci iz ritma, na mesec, dva, jer će to staviti pritisak na druge igrače", istakao je Radenović.

Prema njegovim rečima, medicinski tim Zvezde dobro radi svoj posao, pa je igračima lako da se oporave posle velike minutaže.

"U suštini medicinski tim radi kvalitetno, imamo uslove da se kvalitetno oporavimo, tako da ako se prati ritam jako je lepo. Oseti se nedostatak igrača jer nemaš toliko izmena, poveća se broj minuta u kontinuitetu", rekao je Radenović.

On je naveo da bi Zvezdi dobro došlo pojačanje na centarskim pozicijama.

"Svakako bi nam značio još jedan igrač, to bi skinulo rasterećenje sa drugih igrača, ali je to stvar uprave", rekao je Radenović.

Crvena zvezda će ove sezone poslednju utakmicu u Evroligi odigrati sledeće nedelje kada će gostovati Lijetuvos Ritasu.

Beta

Pogledajte još