Rukometašice Srbije ubedljivo savladale Kinu

Najefikasnija u selekciji Srbije bila je kapiten Andrea Lekić sa osam golova, Jelena Popović postigla je šest, dok se sa drug strane istakla Đijaćin Džao sa šest.

Izabranice Saše Boškovića i pre ovog kola obezbedile su plasman u osminu finala Svetskog prvesntva, dok su Kineskinje ostale bez šansi za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Kasnije večeras u preostalom meču Grupe B sastaće se Brazil i Danska.

Ukoliko Brazil pobedi Dansku u večernjem terminu, Srpkinje će biti druge, a istu poziciju će zauzeti ako budu slavile Dankinje sa više od tri gola razlike.

Srbija je dobro počela meč sa Kinom u hali Čair, organizovanom igrom u napadu gradile su prednost, dok su agresivnom odbranom Kineskinje onemogućil da se rezultatski približe.

Posle 20 minuta meča Srbija je imala četiri gola prednosti, da bi na odmor otišle sa devet golova razlike (19:10).

Azijska ekipa je na početku drugog poluvremna zaigrala organizovanije i da sa dva gola smanji zaostatak, međutim, kapiten srpske selekcije je uzvratila istom merom, te vratila prednost domaćina šampionata na "plus devet".

Kina od 41. minuta meča, pa sve do 50. nije uspela da postigen gol, pre svega odličnim intervencijama golmana Jovane Risović, pa je tako Srbija tada serijom od 5:0 u potpunosti prelomila meč, a potom ga mirno privela kraju.

Srbiji je ovo bila četvrta pobeda na šampionatu, uz jedan poraz, dok Kina ima jedan trijumf iz pet mečeva.

Beta

Pogledajte još