Kontador preuzeo vođstvo, Armstrong drugi u ukupnom plasmanu

VERBIJE, 19. jula 2009. (Beta-AP) - Španski biciklista Alberto Kontador pobedio je na 15. etapi Trke oko Francuske i preuzeo žutu majicu, dok se Lens Armstrong devetim mestom popeo na drugu poziciju u generalnom plasmanu.

Biciklista tima Astana Kontador, preuzeo je prvo mesto u ukupnom plasmanu od Rinalda Noćentinija, a etapu dugu 207,5 kliometara od Pontralijera do Verbijera prešao je za pet sati, tri minuta i 58 sekundi.

Drugo mesto osvojio je Endi Šlek sa 43 sekunde zaostatka, dok je treći bio Vinćenco Nibali sa zaostatkom od minut i tri sekunde.

Američki biciklista i Kontadorov timski kolega Lens Armstrong zauzeo je deveto mesto sa 1:35 minuta zaostatka za pobednikom Tur d'Fransa iz 2007. godine, čime se popeo na drugo mesto u generalnom plasmanu.

Noćentini je etapu završio na 19. mestu sa 2:36 minuta zaostatka za Kontadorom, zbog čega je pao na šesto mesto u generalnom plasmanu.

Sedmostruki pobednik Trke oko Francuske Armstrong u generalnom plasmanu zaostaje za prvoplasiranim Špancem 1:37 minuta, dok je treći Britanac Bredli Vigins sa zaostatkom od 1:46 minuta.

Sutra je dan odmora na Tur d'Fransu, a trka se završava u nedelju u Parizu.

Pogledajte još