Velja Ilić ponovo predsednik Nove Srbije

Za potpredsednike Nove Srbije izabrani su Dubravka Filipovski, Dragan Jovanović, Velimir Stanojević, Zlata Đerić, Vojislav Knežević i Dejan Rajičić.

Ilić je, obraćajući se prisutnim delegatima i gostima, podsetio na rezultate koje je Nova Srbija ostvarila u prethodnom periodu.

"U opštinama i gradovima gde smo bili na vlasti izgradili smo kilometre puteva, brojne verske objekte, vodovodne mreže, kuće. Nije bilo otimanja za radna mesta, novac poreskih obveznika nismo koristili za propagandu, već smo svuda ostavili pečat svojim radom i zalaganjem", naveo je on.

Ilić je dodao da će Nova Srbija nastaviti da vodi takvu politiku, ističući da se neće graditi samo u Šumadiji, već u celoj Srbiji. On kaže da je izgradnja gasovoda "Južni tok" jedna od najvećih investicija u istoriji Srbije, i napominje da je ove godine u Srbiji izdato građevinskih dozvola u vrednosti oko 3 milijarde evra.

Ilić je, takođe, najavio izgradnju 5000 stanova za socijalno ugrožene, od kojih za 1700 izgradnja počinje u 2014. godini.

Prema njegovim rečima, ova stranka je najteže trenutke imala kada je bila u opoziciji, zbog toga što su, kako kaže Ilić, njihovi ljudi proganjani, hapšeni i ostavljani bez posla, poput Branka Jocića i Milanka Šarančića.

Izbornoj Skupštini NS, pored članova i delegata, između ostalog prisustvovali su i Andrija Mandić iz Crne Gore, Radomir Nikolić (SNS), Marko Pavić iz Republike Srpske, Miroslav Petković (DŠ), Zoran Babić(SNS), Dijana Vukomanović (SPS) i Dragomir Karić (PŠ) .

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.