Kroz trnje do Zvezde

Zlatnu žicu u rudarskom Velenju pronašao je mladi Slavko Perović, ali posao još nije završen. Ima Crvena zvezda 1:0 iz Slovenije, ne i garantovan prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope. Novi tim želi još jedan trijumf u četvrtak (20.30) na “Marakani”.
- Ni ne pomišljamo da je sve gotovo, ali želimo novi trijumf, koji bi nam doneo još više samopouzdanja - ističe strelac jedinog gola u Sloveniji. - Čeka nas, sigurno, još jednom težak posao. Rudar je odlična ekipa, slična Javoru, a baš takve timove ne volim. 

Crveno-beli su prethodne sezone imali muke sa defanzivnim timovima, a posebno sa Javorom (poraz i dva remija).
- Nisam ništa loše želeo da kažem na račun ekipe iz Ivanjice, koja je imala odlične rezultate i pravog trenera - dodaje Perović. - Jednostavno, ne prija mi kada su svi protivnici iza lopte kao što je slučaj i sa Rudarom, koji “ne igra” fudbal! 

Pred “delijama” obaveza Crvene zvezde je napadačka igra, a baš to Slovenci i priželjkuju pred revanš.
- Očekuju našu ofanzivu, kako bi maksimalno probali da iskoriste prostor za kontre, što je rekao i trener Rudara Marijan Pušnik odmah posle prvog duela - ističe Perović. - Nezgodni su i kod prekida, iskusni. Zbog svega moramo da budemo maksimalno oprezni i mirni. Moraće i Rudar da napadne, dolazi u Srbiju sa rezultatskim minusom. 

Crveno-beli će, ako prođu Rudar, na megdan Metalurgu (Letonija) ili Dinamu (Gruzija).
- O tome zaista još ne razmišljamo, prvo moramo sve uspešno da završimo u četvrtak - jasan je Perović. 

U Ljutice Bogdana očekuju da Perović ove sezone potvrdi talenat. Nosio je dres svih mlađih reprezentativnih selekcija, debitovao u fudbalskoj eliti u dresu Obilića kada je imao samo 15 godina i deset meseci...
- Odigrao sam dva meča u finišu sezone, trener je bio Dragoljub Bekvalac - rado se Perović seća dana kada je srušio rekord Mitra Mrkele. - Potom sam se, znači pre tačno četiri godine, preselio u Crvenu zvezdu, gde sam imao komplikovan put. Sada se nadam da za sve na “Marakani”, posle najgore sezone u istoriji kluba, dolaze bolji dani. Tim se prilično promenio, kao i atmosfera, finansijska situacija je bolja...
Evropa je uvek mnogo značila Crvenoj zvezdi. Sada možda i više nego ikad, zbog finansijskih problema.

Lična karta:
Ime i prezime: Slavko Perović
Datum i mesto rođenja: 9. jun 1989, Kragujevac
Visina: 1,86
Karijera: Obilić, Crvena zvezda, Srem, Napredak, sve mlađe reprezentativne selekcije (20-tak golova na oko 50 utakmica)

USPONI I PADOVI 

Mladi napadač je dugo u Crvenoj zvezdi, ali odigrao je samo desetak mečeva za najbolji tim. Kalio se u Sremu, pa prethodnih šest meseci u Napretku.
- Imao sam mnogo uspona i padova u crveno-belom dresu, išao od dna ka vrhu i nazad. Mislim da sam sada definitivno na pravom putu. Igram dobro, a mogu još mnogo da pružim - misli Perović da bi ovo mogla da bude njegova sezona.

POZIV ZVEZDE SPONZORIMA PRIJATELJI ZA 5.000 EVRA

Tešku ekonomsku situaciju Crvena zvezda pokušava da reši na razne načine, a jedan je i poziv malim i srednjim preduzećima za ulazak u Klub prijatelja. Godišnje članstvo vredi 5.000 evra, a na zvaničnom klupskom sajtu navedeni su i detalji šta se zauzvrat dobija:
Dve godišnje karte za VIP galeriju, koje važe za sve mečeve, uključujući i evropske na mestu koje će biti obeleženo znakom kompanije ili imenom vlasnika ili direktora.
Putovanje na jedan evropski meč sa ekipom. 
Na kraju sezone poklon - uramljen dres sa potpisima svih igrača. 
Dva puta godišnje druženje sa upravom i članovima prvog tima uz zajedničku večeru.
Članovi Kluba prijatelja imaće i mogućnost da posete klub sa svojim poslovnim partnerima, odu na trening, upoznaju se sa igračima i rukovodstvom, organizuju koktele na “Marakani”...

www.novosti.rs

Pogledajte još