Lokalni izbori: Otvorena sva biračka mesta na Voždovcu, u Odžacima i Kostolcu

Na birališta je do 15 sati je izašlo 18,1 odsto upisanih birača, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić.

Lukić očekuje da će do zatvaranja birališta u 20 sati, na glasanje izaći između 35 i 40 odsto građana, što bi, kako je rekao, bila zadovoljavajuća izlaznost.

On je, takođe, dodao da je izlaznost na Voždovcu u 15 sati, veća nego što je za isto vreme, bila izlaznost na lokalnim izborima u Zemunu u junu ove godine.

Izbori na Voždovcu, dodao je predsednik Opštinske izborne komisije, protiču bez incidenata na biračkim mestima i van njih.

Biračka mesta biće otvorena do 20 sati, kada će biti završena i predizborna tišina koja je počela u petak, 13. decembra, u ponoć.

Sva biračka mesta u Kostolcu otvorena su na vreme, jutros u 7.00 sati i pri otvaranju nije bilo nikakvih problema, rekao je predsednik Opštinske izborne komisije Milojko Lalić. On je dodao da se podaci o izlaznosti mogu očekivati na svaka dva sata, počev od 9.00 sati.

Izlaznost

Voždovac: Do 18sati je izašlo 30,43 odsto upisanih birača.
Kostolac:
Do 15 sati je izašlo 36,93 odsto birača.
Odžaci:
Do 17 sati je izašlo 55,5 odsto birača.

Sva biračka mesta na opštini Voždovac otvorena su na vreme, a večeras oko 22 sata mogu se očekivati preliminarni rezultati izbora, rekao je Tanjugu predsednik Opštinske izborne komisije Zoran Lukić. Lukić je precizirao da su sva biračka mesta, njih 86, otvorena u sedam sati, kada je, u prisustvu prvog birača, izvršena kontrola ispravnosti glasačkih kutija i one su zapečaćene.

Predsednik opštinske izborne komisije u Odžacima Danilo Šćepanović izjavio je da su sva biračka mesta u toj opštini otvorena na vreme, u 7.00 sati, i da pri otvaranju nije bilo problema.

Na izborima na Voždovcu učestvuje 13 izbornih lista, u Kostolcu sedam, a u Odžacima 10.

Kada je reč o broju glasača, na Voždovcu 156.962 građanina imaju biračko pravo, u Kostolcu 11.573, a u Odžacima oko 27.000.

Na Voždovcu, čija Skupština opštine ima 56 odbornika, ima 86 biračkih mesta.

Tuča na biračkim mestima u Odžacima

Glasanje na biračkim mestima br. 4 i 5 u Bačkom Gračacu prekinuto je na sat vremena zbog tuče.

Na voždovačkim izborima "nadmeću se" liste "Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka", "1389 - Borba za Voždovac - Miša Vacić", "Demokratska stranka Srbije - Vojislav Koštunica", "Rasim Ljajić - Socijaldemokratska partija Srbije", "Čedomir Jovanović - Liberalno demokratska partija" i "Srpska radikalna stranka - Dr Vojislav Šešelj".

Na Voždovcu nastupaju i liste "Beogradska inicijativa - Zoran Ostojić - URS - Miroslav Čučković", "Dveri - Nova snaga Voždovca", "Ivica Dačić - SPS - PUPS - JS", "Nova stranka - Zoran Živković", "Đilas Demokratska", "Evropska demokratija" i "Nijedan od ponuđenih odgovora".

Građani Kostolca glasaju na 11 biračkih mesta - sedam u gradu i četiri u seoskim sredinama.

Skupština Gradske opštine Kostolac ima 21 odbornika, a sem građana Kostolca glasaju i meštani sela Klenovnik, Petka, Ostrovo i Stari Kostolac.

Na izborima učestvuju liste Demokratske stranke, Ujedinjenih regiona Srbije, "Inicijative za promene", Srpske napredne stranke, Liberalno demokratske partije, Srpske radikalne stranke i koalicije SPS-PUPS-JS.

U Odžacima se bira 27 odbornika u opštinskom parlamentu, a glasači su "raspoređeni" na 31 izborno mesto, od čega je sedam u Odžacima, po četiri u Karavukovu, Ratkovu i Bačkom Brestovcu, po tri u Srpskom Miletiću, Beronjama i Bačkom Gračacu, dva u Bogojevu i jedno u Laliću.

Na lokalnim izborima u opštini Odžaci birači mogu da biraju između 10 prijavljenih lista - DS-a, Saveza vojvođanskih Mađara, koalicije okupljene oko SNS, SDS-a, SRS-a, URS-a, Patriotskog bloka koji čine DS S i Dveri, SPS-a, Grupe gracjana Zadružni blok i LDP-a.

Izvor: Novosti
Foto: printskrin RTS

Pogledajte još