Haris Brkić

Foto: YouTube

U narednih šest sezona sa velikim uspehom igrao je za Partizan, sa kojim je osvojio tri titule prvaka države i tri nacionalna Kupa. U sezoni 1997/1998, sa „crno-belima“ je nastupao na Fajnal foru Evropske lige u Barseloni.

Sa mladom reprezentacijom Jugoslavije osvojio je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u Turskoj 1996. godine, a bio je i povremeni član seniorskog državnog tima.

Pročitajte i: Rakočević: Osmicu nosim zbog Harisa Brkića!

U sezoni 1999/2000. igrao je u podgoričkoj Budućnosti, sa kojom je osvojio još jednu titulu prvaka Jugoslavije, a krajem 2000. godine, ponovo se vratio u Partizan. Posle povratka odigrao je pre smrti još tri zvanične utakmice u „crno-belom“ dresu.

12. decembra 2000., nepoznati napadač je pucao u Harisa Brkića na parkingu ispred beogradske dvorane "Pionir". Jedan metak je pogodio nesrećnog košarkaša u predelu jagodične kosti a drugi ispod oka. Počinilac zločina pobegao je u nepoznatom pravcu. Posle operacije bio je u komi sve do jutra 15.12.2000, kada je njegovo srce prestalo da kuca.

U istoriji KK Partizan upisan je kao deseti igrač na večnoj listi po broju odigranih utakmica (290), a osmi na listi strelaca sa 3709 postignutih poena. Na listi najboljih strelaca crno-belih u evropskim kupovima, Brkić zauzima peto mesto sa 951 poenom.

Pogledajte još