Ublažite stres za pet minuta

Previše obaveza, prevelika očekivanja i ubrzan tempo života ne dozvoljavaju nam da odemo na odmor svaki put kada nam je potreban, niti je uvek moguće pronaći dovoljno vremena za meditaciju, čitanje ili šetnju kako bismo izbacili prikupljeni stres. Donosimo vam par jednostavnih saveta koji će vam pomoći da se u pet minuta ili manje potpuno opustite.

Zatvorite oči

Ako možete da zatvorite oči, sve je u redu. Odmorite se od gužve u kancelariji i zbrke u kući tako da na par minuta spustite kapke. To će vam pomoći da se smirite i fokusirate na važne stvari.

Stavite zglobove pod hladnu vodu

Stres možete umanjiti i ako hladnom vodom osvežite zglobove ruke i područje ispod ušnih resica. Tu se glavne arterije nalaze baš ispod kože, pa hlađenje ovih područja pomaže u smanjenju stresa.

Počešljajte se

Iako ste zadovoljni svojom frizurom, provlačenje četke kroz kosu moglo bi vas itekako opustiti. Repetitivne aktivnosti poput češljanja, pletenja ili pranja suđa pomažu telu da se opusti.

Rešavajte ukrštenicu

Mozgalice koje zahtevaju visok nivo koncentracije pomoći će vam da prestanete da razmišljate o stvarima koje vas brinu.

Trčite u mestu

Ako nemate vremena ni prilike za neku dugotrajniju fizičku aktivnost, jednostavno trčite u mestu par minuta kako biste podigli nivo endorfina. Čak i kratka fizička aktivnost pomaže u borbi protiv stresa.

Gricnite čokoladu

Već 40 grama čokolade može vam popraviti raspoloženje. Tamna čokolada reguliše nivo kortizola i stabilizuje metabolizam.

Izvor: Žena

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.