Putin: Poštujemo sve rokove

MOSKVA, 20. jula 2009. (Beta-AP) - Premijer Rusije Vladimir Putin rekao je da se pripreme za Zimske olimpijske igre u Sočiju 2014. odvijaju po planu, ali se žalio na "cene i birokratiju" i pokušaju nekih da zarade na ovako velikom projektu.

"Sve ide po planu. Nema danas razloga za brigu da će se prekršiti bilo koji rok. Brine me, međutim, nešto drugo - cene i birokratija. To pravi probleme, ali preduzimamo odlučne mere i nadam se da ćemo ih rešiti", rekao je Putin na sastanku s ruskim novinarima.

Rusija većinu objekata za Igre mora da izgradi od početka. Soči je grad-odmaralište koji se nalazi između obala Crnog mora i planina Kavkaza. Putin je bio veliki zagovornik kandidature grada dok je bio predsednik Rusije.

Soči je organizaciju Igara dobio 2007. godine, kada je Rusija bila na vrhuncu ekonomskog rasta izazvanog energentima, ali je poslednje godine pretrpela velike udare izazvane padom cena nafte i globalnom finansijskom krizom.

Putin je prošlog meseca smenio glavnog građevinskog izvođača za Olimpijadu, a njegovom nasledniku rekao je da pazi na troškove. Ovo je drugi smenjeni glavni projektant.

Pogledajte još