Brak imenjaka zahvaljujući Fejsbuku

MAJAMI, 21. jula 2009. (Beta-AP) - Amerikanka Keli Hildebrand zakleće se na jesen na doživotnu vernost čoveku koji se zove isto kao ona, zahvaljujući sajber-romansi koja je počela na društvenom sajtu Fejsbuk.

Keli Katrina Hildebrand (20) i Keli Karl Hildebrand (24) pozvali su više od 100 ljudi na venčanje u oktobru na Floridi. Moderna romansa nastala je na internetu. Jedne večeri prošle godine, Keli Hildebrand se dosađivala i ukucala je svoje ime u pretraživač Fejsbuka kako bi videla da li na tom društvenom sajtu postoji neko sa istim imenom. Kada se pojavilo ime Kelija Hildebranda iz Laboka u Teksasu, poslala mu je poruku. "Napisala je: 'Ćao. Imamo isto ime. To je zanimljivo.' Učinila mi se veoma simpatičnom", ispričao je budući mladoženja. Ipak, bilo je i razloga za brigu. "Pomislio sam da postoji mogućnost da smo u srodstvu", dodao je.

U naredna tri meseca, par se intenzivno dopisivao. Usledili su telefonski razgovori, a potom i susret. Nekoliko meseci posle prvog imejla, Keli Hildebrand dobila je dijamantski verenički prsten. Zbog imena na pozivnicama za venčanje, mladenci su odlučili da napišu i svoja srednja imena. Što se dece tiče, par je odlučio da se nijedno od njih neće zvati Keli.

Pogledajte još