Da li se Tadić vraća na čelo DS? (ANKETA)

Foto: Emil Vaš / Beta

"Nije moja ambicija da se vratim na čelo DS, ali ako bude trebalo i taj posao ću obavljati ako bude sazrelo uverenje da treba menjati rukovodstvo i ako se uz stranačku proceduru dođe do tog stava, ja ću o tome razmisliti, međutim sada nemam tu ambiciju", rekao je Tadić u emisiji "Utisak nedelje" na Televiziji B92.

DS, prema njegovim rečima, mora da raspravi u kakvom je stanju, šta je sa državom, a onda da raspravi kakvo rukovodstvo treba da ima kako bi svoje ciljeve mogla da realizuje.

Kako je istakao, bez DS ne može biti evropske budućnosti Srbije i realizacije reformi, jer stranke koje su sada na vlasti nisu obučavale svoje ljude za implemantaciju sadašnje politike.

Tadić je izrazio uverenje da bi posle narednih izbora moglo biti moguće da DS uđe u vladu, pobedom na izborima ili u nekom drugom modalitetu, ali da je svakako preduslov da ostvari dobar rezultat na izborima kako bi bila državotvorna snaga.

"Ako hoćete da budete državotvorna stranka, morate da imate dobar rezultat na izborima i DS mora da pretenduje na rezultat od preko 20 odsto. Moja ideja je isključivo pobeda DS, jer ona u sebi uvek ima potencijal pobede. Ona mora biti vođena na taj način jer ne možete pobediti ako svoje cilje smanjujete"
, kazao je Tadić.

Upitan da li dozvoljava mogućnost koalicije DS i SNS, Tadić je rekao da u ovom trenutku uslovi za to ne postoje, ali da bi se posle izbora ti uslovi mogli steći.

"Moramo da napravimo konsenzus kakvo društvo gradimo i šta treba da proistekne iz takve politike",
istakao je Tadić.

"U suprotnom će DS, kao najvažnija stranka u Srbiji, kada se u obzir uzmu njeni ljudski potencijali, ostati izvan bitnog političkog vremena za implementaciju reformi. Mi koji smo formirali ideju evropske Srbije možemo se naći u situaciji da ljudi koji ne znaju kako da to čine implementiraju tu politiku"
, rekao je Tadić.

Pogledajte još