fbpx

Umrla oskarovka Džoan Fontein (VIDEO)

Hičkok je Džoani Fontejn dao ulogu u svom prvom američkom filmu, "Rebeki", za koji je bila nominovana za Oskara. Dve godine kasnije dobila ga je za ulogu u "Sumnji" (1942) sa Kerijem Grantom u glavnoj ulozi. Posle 1950. njena glumačka karijera počinje da bledi i okreće se televiziji, a nekoliko puta se pojavljuje i na Brodveju.

Džoan Fontejn bila je sestra legendarne Olivije de Hevilend s kojom je imala konfliktan odnos obležen profesionalnim rivalstvom. Osim u profesionalnom životu, Fontejn i de Hevilend bile su konkurentkinje i u privatnom - ekscentrični milijarder Hauard Hjuz, koji je jedno vreme bio partner Olivije de Hevilend, u nekoliko navrata ponudio je brak i Džoan Fontejn.

Fontejnova nije bila samo uspešna glumica, bila je i pilot, odlično je igrala golf, a imala je i diplomu dizajnerke. Udavala se četiri puta, imala je dvoje dece. 1978. godine objavila je autobiografiju "No Bed of Roses", a poslednju ulogu ostvarila je 1994. godine - glumačka karijera trajala joj je pet decenija.

B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.