Šta nam kažu zvezde: Godišnji horoskop za 2014. za svaki znak

OVAN

Zaista ćete uživati sa svojim bližnjima u ovoj godini. Mnoge nesporazume ćete uspeti da rešite, oprostićete mnogim ljudima koji su uzrokovali bol vama i vašim najbližima. Maksimalno ćete se posvetiti porodici, uređenju vašeg doma. Ukoliko ste imali u planu prodaju vaše kuće ili možda kupovinu neke prelepe nekretnine, uspećete to i da ostvarite u periodu od marta do maja 2014. godine.

Kada Jupiter 16. jula uđe u Lava u vašu kuću ljubavi i kreativnosti, doći će vreme za uživanje, provod, mnogo više ćete da izlazite, da posećujete društvena dešavanja. Period pred vama će da bude pun novih poznanstava, novih prilika za romantične sastanke, a ukoliko imate decu mnogo vremena ćete da provodite sa njima i maksimalno ćete da uživate u tome.

Ukoliko budete želeli da ostanete uz drugom stanju, to će vam uspeti bez problema.

Kada Jupiter bude retrogradan u periodu od 8. do 31. decembra 2014. godine, neki vaši planovi će se odvijati sa nekim zakašnjenjem, tako da nemojte da se nervirate i da padate u očaj. Do 24. decembra 2014. godine povedite računa o troškovima, ne zadužujte se, ne uzimajte kredite ili pozajmice. Dobro i pažljivo razmislite o svim finansijskim pitanjima. Ukoliko imate neka dugovanja bilo bi dobro da ih izmirite a postoji mogućnost i da dobijete neki finansijski dobitak u vidu nasledstva ili novčanog poklona.

Ako ste zaposleni to bi moglo da donese i povećanje plate i beneficije na radnom mestu. Oni koji poseduju privatno preduzeće sklopiće ugovor sa veoma važnim i uticajnim klijentom koji će da im donese prosperitet i uspeh.

U ljubavi će vam odgovarati osobe koje su pasivne, nežne, nagodne i kojima je lako upravljati. Sve što budete radili radićete sa nekim besom i agresijom. Vi inače žurite iz veze u vezu, bez razmišljanja se upuštate u ljubavne odnose. Manjkaće vam razumevanja prema partneru. Želećete slobodu i mogućnost samostalnog odlučivanja bez da vam neko govori šta treba da radite. Od 3. do 29. maja doživaćete lepe trenutke u ljubavi, dobićete mnogo razumevanja, ljubavi i pažnje od partnera. Izbegavajte bilo kakve svađe, nesporazume, rasprave 10. maja jer će težak astrološki aspekt Sunca i Saturna da vam donese mnogo tenzije i nervoze. Taj dan se primirite, ostanite u udobnosti svog doma.

Tokom godine mnogo ćete putovati, uživati, dobro zarađivati. Savetujem vam da smanjite stres i nervozu, da se posvetite sebi i svojim bližnjima.

BIK

Bilo da ste privatnik ili neko ko radi za druge, ova godina će da vam donese mnogo loših ali i dobrih promena. Ukoliko ste imali u planu uzimanje kredita, završite to pre aprila 2014. Dobro razmislite pre nego sebi postavite ciljeve i planove za ovu godinu kako se ne bi razočarali ukoliko ne budete u mogućnosti da ih ostvarite.

Naglašena su vam putovanja, ali i kupovina neke nekretnine, ali to sebi priuštite samo ukoliko posedujete gotov novac, nipošto se ne zadužujte kod banaka.

U periodu od marta do maja 2014. ne ulazite u rizične poslovne kombinacije. Nudiće vam se brojne poslovne prilike, pa dobro razmislite koju treba da prihvatite. Ukoliko je reč o novom radnom mestu za koje mislite da bi vam odgovaralo prihvatite ga. Imaćete i mnogo poslovnih putovanja.

Prva polovina godine vam neće biti povoljna kada je reč o finansijama, moraćete da se suzdržavate od većih troškova, dok će druga polovina godine biti bolja i stabilnija.

Ako ste imali u planu kupovinu automobila, ova godina nije povoljna za tako nešto. Od 16. jula 2014. ukazaće vam se prilika da renovirate vaš dom, da oplemenite mesto u kojem boravite, bilo da se radi o sitnim popravkama ili nekim većim izmenama. Bavićete se dekoracijom, kupovinom nekih sitnica koje će učiniti vaš dom prijatnijim i lepšim mestom za boravak.

Godina pred vama neće biti povoljna za dešavanja na ljubavnom polju.

Izbegavajte ulaske u veze sa zauzetim osobama, jer u tom slučaju samo vi ćete da budete povređeni. Oni koji su u braku treba da pokažu mnogo razumevanja, ljubavi i pažnje svojim partnerima. Ne pravite probleme tamo gde ih nema.

Tokom meseca maja bićete pojačano romantični, strastveniji nego inače pa pazite sa kim ulazite u ljubavne odnose, to se posebno odnosi na one pripadnike znaka koji su dugo sami i usamljeni. Zauzeti bi početkom septembra mogu da zapadnu u manju krizu i probleme sa partnerom, ali uz veru i želju da se to reši problemi će da nestanu.

Ukoliko uspete da izdržite sve izazove koje će planeta Saturn da stavi pred vas tokom cele godine, možete da očekujete nagradu i napredak u daljem toku vašeg života.

BLIZANCI

Porast obima posla nateraće vas da napravite drastične promene u životu. Posao koji obavljate će da bude veći, obimniji što će da vam donese dozu stabilnosti i sigurnosti. Vaša svakodnevica će se promeniti, postaćete previše zauzeti, nećete imati vremena za stvari koje ste pre radili.

Uprkos napornom i predanom radu osećaćete nezadovoljstvo i umor, pa bi bilo dobro da počnete da radite neke vežbe ili da se više opuštate kako biste se oslobodili napetosti i besa koji budete osćali. Uspećete da pobedite konkurenciju i da pokažete koliko vredite.

Naglašena su vam česta putovanja u inostranstvo. Period od septembra do decembra će da bude plodonosan i veoma aktivan kada je reč o poslu kojim se bavite. Iskoristite sve što vam se bude nudilo. Važno da je budete optimistični i realni.

U prvoj polovini godine mogući su finansijski problemi što vas može omesti u ostvarenju mnogih zamisli. Savetujem vam da pametno ulažete i koristite resurse koje imate kako biste uspeli da ostvarite pozitivan uspeh. Mesec jul će da bude izuzetno finansijski stabilan pa ćete ostvariti više nego što ste očekivali i planirali.

Od 16. jula 2014, kada Jupiter uđu u Lava vaše polje komunikacije, doneće vam porast društvenih sastanaka, upoznavanja, druženja. Mnogo vremena ćete provoditi sa porodicom, prijateljima oni će da vam budu najveća podrška i oslonac.

Usamljeni pripadnici znaka će da se suoče sa mnogim izazovima i teškoćama, međutim sredinom godine imaćete dobre šanse da uđete u novu ljubavnu vezu, naravno ukoliko to budete želeli. Oni koji su već u braku, ova godina će da bude stabilna i mirna. Moguće su rasprave oko nekih stvari ali uspećete da prebrodite sve probleme. Predstoji vam lep provod za vreme godišnjih odmora, kada će se strasti među vama probuditi i uzdignuti vašu vezu na jedan viši nivo. Septembar će da bude mesec u znaku ljubavi i dešavanja na tom polju.

RAK

Prva polovina godine će da bude ispunjena druženjima, uživanjem, porodičnim okupljanjima i slično, pa ćete maksimalno uživati i dati sebi oduška. Međutim povedite računa kako ne biste nabacili koji kilogram viška jer ćete se opustiti kada je reč o vašem fizičkom izgledu. Osećaćete se zadovoljno, ispunjeno, srećno i imaćete utisak da ste drugačiji.

Mnogi će da se zaljube, da naprave važne korake u životu poput udaje/ženidbe. U aprilu su mogući manji nesporazumi sa radnim kolegama ili poslovnim partnerima, ali ne dozvolite da vas to poremeti i da vam pokvari planove.

Tokom godine očekujte mnogo putovanja i uživanja na svakom koraku. 16. jula 2014. planeta sreće Jupiter će da uđe u znak Lav, što će vama da poboljša finansijsku situaciju, a vi ćete da promenite svoj stav prema novcu i materijalnim stvarima. Oko 18. avgusta možete da očekujete neki vredan, luksuzan poklon o kojem ste dugo maštali. Postaćete ambiciozniji, spremniji, samouvereniji. Neće vam teško padati naporan rad, mnogo vremena ćete provoditi na radnom mestu. Ukoliko ste imali u planu promenu radnog mesta, svakako je dobar period da to pokušate da ostvarite.

Period od aprila do oktobra će vam biti zaista naporan, puno obaveza i poslova koje ćete trebati završiti, rokova koje ćete trebati ispoštovati, pa ne dozvolite da se to odrazi na vaše zdravstveno stanje, odmarajte se, ne naprežite se, sami znate koje su vam mogućnosti.

Usamljeni pripadnici znaka neće biti tako sreći u pronalaženju osobe sa kojom bi mogli da ostvare sve svoje snove. Ali to ne mora da znači da nećete biti nežni, romantični i raspoloženi za ljubav. Ukoliko ste u vezi, zvezde će da vam budu naklonjene, pa ćete uspeti da realziujete sve što budete isplanirali. Oni koji su već u braku pokazaće razumevanje, deliće svoja osećanja i planove, a biće naglašena i telepatija kao i intuitivno razumevanje sa partnerom.

LAV

Prva polovina godine biće obeležena napornim radom, što će vas udaljiti od prijatelja i dragih ljudi. Osećaćete potrebu da se osamite, da pobegnete negde gde vas ne poznaju. Razmišljaćete o svemu što vas je mučilo u prošlosti, bilo da se radi o emotivnim ili fizičkim problemima, ali već od jula 2014. uspećete da se pobrinete za svoje probleme i potrebe.

Slušajte svoju intuiciju, budite otvoreni prema ljudima u koje imate poverenje, jer ćete uz njihovu podršku lako prevazići sve izazove. Sve važne poslovne odluke donosite u drugoj polovini godine kada ćete uz podršku planeta uspeti da realizujete sve u svoju korist. 16. jula planeta Jupiter ulazi u vaš znak pa ćete u narednih godinu dana da doživite ekspanziju, porast optimizma i dobrog raspoloženja.

Počećete da vodite računa o svom izgledu, trudićete se da budete doterani, moderni, ali uz pojačan apetit i želju za hranom savetujem vam da obratite pažnju na ishranu kako se ne bi ugojili. Želećete da promenite nešto u svom životu, okruženju, ali vam savetujem da ne činite nikakve drastične promene pre avgusta. Imaćete više samopouzdanja, vere u sebe i želje da nešto promenite.

Cela godina biće obeležena vašom brigom i obavezama koje ćete da imate oko porodice i kućnih poslova. Jedan od roditelja će zahtevati vaše prisustvo i maksimalnu pomoć i podršku, pa bi bilo lepo da im se nađete kada je potrebno. Želećete da unesete neke promene u vaš dom, ali nećete znati odakle da počnete i šta prvo da uradite.

Finansijska situacija neće biti onako kako ste očekivali pa počnite da štedite, ne upuštajte se u rizčne poslove. Izbegavajte da pozajmljujete novac ili da vi nekome pozajmljujete. Kraj godine vam donosi znatno poboljšanje finansijske situacije, napredak i uspeh u poslu. Pa će svi strahovi i problemi koje ste imalo oko toga da nestanu.

Godina pred vama je odlična za ljubav, romantiku i uživanje uz drage ljude. Neki od vas će da uplove u željno isčekivani bračni život, oni koji su usamljeni će konačno da upoznaju osobu vrednu poštovanja. Ukoliko ste u braku, odnos sa partnerom će da bude odličan, mnogo vremena ćete provoditi zajedno, probudićete uspavanu strast i ljubav. Kako biste još više ojačali vaš odnos, bilo bi dobro kada biste mogli da otputujete u neku stranu zemlju gde biste maksimalno uživali i posvetili se samo jedno drugom.

DEVICA

Do 16. jula ove godine mnogo ćete se više posvetiti izlascima, druženjima, provodu, pa ćete ujedno i upoznavati mnoge interesantne ljude koji vam mogu biti od pomoći. Početkom maja i sredinom juna ukazaće vam se prilika da upoznate nekoga ko će imati veliki uticaj na vaš život, moguće da je to osoba sa kojom ćete da provedete ostatak života.

U drugoj polovini godine bićete fokusirani na svoje emotivne potrebe, za planove i želje koje imate. Želećete da unapredite svoje znanje, ukoliko ste student, ovo vreme iskoristite da pripremate i polažete ispite koji su vam ostali. Kada je reč o finansijama, prva polovina godine će da bude promenljiva, moguća je promena radnog mesta, pa poslušajte svoju intuiciju prilikom donošenja važnih odluka.

Ukoliko ne ostvarite željeno do jula 2014. godine, bolje bi bilo da te planove ostavite za sledeću godinu, kada ćete imati više uspeha. Ne pravite bespotrebne troškove, naučite se da štedite novac. U širokom luku izbegavajte pozajmljivanje novca drugima, kako ne biste zapali u velike finansijske probleme. Imaćete podršku porodice tako da ne treba preterano brinuti o tome.

Godina pred vama doneće vam mnogo lepih i povoljnih dešavanja na polju ljubavi. To će posebno da se odnosi na sve vas koji ste u braku. Krajem jula su mogući manji problemi u komunikaciji, ali razumevanjem i otvorenim i iskrenim razgovorom uspećete da rešite evntualne probleme. Usamljeni pripadnici znaka će da upoznaju nekoga ko će imati posebno mesto u vašem srcu, verujte u sebe i ono što vam osećanja govore.

VAGA

2014. godina će vam biti prilično turbulentna, bićete mnogo razdražljivi, nestrpljivi, pazite šta kome govorite, posebno u prvoj polovini godine. Bićete okupirani poslovnom ali i porodičnom situacijom, tokom cele godine.

Potrebno je da budete taktični i strpljivi kako biste mogli da izađete na kraj sa svim izazovima. Oprezno rukujte s novcem, štedite koliko je moguće. Bićete izrazito društveni, uvek okruženi ljudima, pa će to da vam donese uspeh na poslovnom polju. Ukazaće vam se prilika da poslovno putujete na mnoga mesta, koja inače ne biste bili u prilici da posetite. Iskoristite sve mogućnosti koje vam se budu nudile. Imaćete mnogo više posla, pa samim tim i mnogo više odgovornosti.

Mesec april će da vam donese mnogo uspeha u poslovnim aktivnostima. Saradnja sa kolegama će da bude odlična, biće tu kad god vam bude potrebno. U junu i julu primetićete kako ste počeli intenzivno da se družite i provodite vreme sa kolegama, čak i van radnog mesta. Oko vas će vladati pozitivna i optimistična atmosfera, pa ćete jedva čekati da odete na posao. Ako ste imali u planu neko dodatno školovanje ili usavršavanje, ova godina biće povoljna za tako nešto.

Usamljeni pripadnici znaka će da upoznaju svoju srodnu dušu, moguće da je to neko stariji od vas. Oni koji su u vezi učvrstiće još više svoj odnos sa partnerom i pokazati mnogo više ljubavi i poštovanja nego pre. Ukoliko ste planirali da se venčate ove godine, planete će da vam budu naklonjene, posebno krajem godine.

ŠKORPIJA

Do sredine godine imaćete veliku želju i nagon da putujete, da budete u pokretu i da se zabavljate. Ukoliko budete u mogućnosti to sebi i priuštite, jer ste to zaslužili. Pripadnice znaka koje imaju problema sa trudnoćom i začećem bebe, neka sredinom aprila porade na tome, jer će planete da im budu naklonjene u tom periodu.

Ova godina biće u znaku posla i karijere, pa ćete svu svoju snagu uložiti na ostvarenje poslovnih zamisli. Period između 18. avgusta i 25. septembra nosi mnogo šansi i mogućnosti da ostvarite poslovne uspehe. Ako ste nezaposleni, konkurišite na više mesta, te ne budite izbirljivi prilikom toga.

Ove godine ćete da budete stabilni, organizovani i disciplinovani. Saturn će tokom cele godine da bude u vašem znaku, pa ćete imati osećaj da ste sazreli, da zrelije razmišljate i imate ozbiljnije poglede na budućnost. Bićete autoritativniji ali nekako ćete želeti da se manje družite i da imate kontakte sa ljudima.

Ukoliko imate problema sa viškom kilograma, lakše nego inače ćete uspeti u skidanju istih. U periodu od 2. marta do 20. jula osećaćete se pomalo nesigurno, ozbiljno, oprezno i sumnjičavo. Ne donosite nagle odluke, ne padajte u iskušenje da se svađate i prepirete. Finansije u 2014. godini će biti odlične, osećaćete se rasterećeno na tom polju. Izbegavajte putovanja u daleke zemlje, jer vam to nije povoljno aspektovano.

Mogući su problemi i monotonija u bračnoj zajednici, moguće su povremene rasprave i egoistične prepirke. Izbegavajte da budete dominantni i da kontrolišete partnera u svemu. Pokušajte da se promenite, da poboljšate odnos sa partnerom, da ne budete zahtevni i svadljivi. Usamljeni pripadnici znaka će da budu okupirani drugim stvarima, pa će ljubav da im bude na poslednjem mestu.

STRELAC

U prvoj polovini godine biće mnogo druženja, upoznavanja, ljubavnih dešavanja, seksualnih izleta i sastanaka. Bićete mnogo zainteresovani za sve poslove koji bi mogli da vam donesu dobitak na lak način. 18. aprila ćete primiti određenu sumu novca koju niste očekivali, ili možda neko ko vam je dugovao novac će da vam vrati.

Od 16. jula 2014. godine kreće jedan izuzetno povoljan period za vas, mnogo ćete putovati, maksimalno iskoristiti sve mogućnosti koje vam se budu ukazale. Ukoliko je vaša finansijska situacija u godini za nama bila problematična, ove godine uspećete da ojačate svoje materijalne kapacitete i da steknete stabilnost na tom polju.

Bićete ambiciozni i spremni na naporan rad kako biste sebi obezbedili potrebna sredstva. Ako vam se ukaže prilika za neko udruživanje ili partnerstvo slobodno pristanite na to, ali pod uslovom da to bude kratkoročno.

Povedite računa o svom zdravlju, jer bi veliki obim posla mogao da vam stvori stres, nervozu i pritisak. Kraj juna, sredina avgusta kao i druga poslovima septembra će da vam budu odlični za odlazak na godišnji odmor.
Godina pred vama će da vam donese mnogo romantičnih trenutaka ali i manjih teškoća kada je reč o ljubavnom životu.

Nećete biti iskreni prema sebi i ljudima oko vas, neka osećanja ćete držati u sebi i nećete ih otvoreno pokazivati. Oni pripadnici znaka koji su u vezi, poželeće da očvrste svoju ljubavnu vezu, pa ukoliko naiđu na određene prepreke, bilo bi dobro da pokažete razumevanje i da budete iskreni prema partneru. Oni koji su u braku neka se posvete svom bračnom drugu, neka ožive zaboravljenu strast i energiju. Potrudite se da provodite više vremena zajedno, započnite neke zajedničke aktivnosti kako biste se zbližili. Kratko putovanje bi vam prijalo, pa ako budete u mogućnosti priuštite sebi kraći odmor.

JARAC

Ova godina će da vam donese transformaciju kako u privatnom tako i u profesionalnom životu. Novac ćete početi da zarađujete isključivo preko posla od kuće, putem interneta pa ćete mnogo energije i snage da ulažete u to. U avgustu i septembru ćete da budete izuzetno zauzeti i imaćete mnogo posla. Od 8. do 31. decembra 2014. godine ništa ne potpisujte što je u vezi sa poslom i finansijama. Ove godine konačno ćete shvatiti ko su vam pravi prijatelji, a ko je bio tu samo iz koristi. Možete da očekujete ogromnu podršku porodice u svemu što budete radili.

Promenićete i svoj stav prema novcu, što će svakako da donese pozitivne promene u vaš život. Ukoliko ste planirali kupovinu ili proširenje objekta u kojem živite, uspećete u svojim namerama, što će ujedno i da obraduje vaše roditelje i članove porodice. Takođe ćete poželeti da se udaljite od nekih ljudi iz vašeg života, rodbine i slično. Postaćete vrlo ambiciozni, profesionalno orijentisani, i savet je da ne zapostavljate ostale segmente života. Pronađite vreme da radite ono što volite i da budete u društvu ljudi do kojih vam je stalo.

Kada je reč o ljubavi, tu će da bude promenljivih dešavanja i situacija. Ono što vama odgovara je stabilna i dugoročna ljubavna veza, pa ćete se i ponašati u tom smeru. Oni koji su usamljeni neka povedu računa sa kim izlaze, jer bi mogli da se upuste u neku vezu koja bi mogla da im donese probleme i ništa više. Sredinom godine moguće su kraće letnje šeme, pa ukoliko budete želeli avanture i seks, eto prilike za to. Pripadnici znaka koji su u vezi a žele da se i zvanično obavežu svom partneru, neka slobodno počnu sa pripremama za svadbu. Oni koji su u braku imaće mnogo razumevanja i strpljenja jedno za drugo.

VODOLIJA

Ova godina biće u znaku traženja posla, saradnje i sastanaka sa kolegama. Primetićete da ste pozitivniji, raspoloženiji i puni optimizma nego prethodne godine. Takođe ćete početi da razmišljate o svom zdravlju, izgledu, o lošim navikama i silčno.

Sredina aprila, kao i početak maja i juna će da vam donesu fantastične poslovne ponude, nove klijente i novčani dobitak. Očekuje vas i mnogo izlazaka, druženja, upoznavanja ljudi, nadoknadićete sve ono što se propuštali u godinama koje su iza vas.

Finansije će da budu promenljive, ali generalno gledano nećete imati razloga za brigu i paniku. Svoju pažnju ćete takođe da usmerite i na obnavljanje rodbinskih veza, koje ste nekako zapostavili.

16. jula 2014. godine planeta Jupiter ulazi u znak Lav, pa eto vama prilike da unapredite ljubavni život, da započnete novu romansu. Sve ono što ste godinama čekali i o čemu ste maštali će početi da se ostvaruje, pa ćete se osećati posebno i ispunjeno. Osećaćete jaku povezanost sa partnerom, intuitivno razumevanje i veliko poštovanje. Neki od vas će u ovoj godini da upoznaju i ljubav svog života, a oni malo hrabriji će da se odluče i na brak.

Vodolije koje su već u braku će se ponovo zaljubiti u svog partnera, probudiće staru strast i ljubav.

RIBE

Oblasti života kao što su obrazovanje, deca i finansije će da vam budu prioriteti ove godine. Sve što bude u vezi sa udruživanjima, nasledstvom i zdravljem će da bude u fokusu vaših interesovanja. Ne dozvolite da vas savladaju emocije prilikom donošenja određenih poslovnih odluka, posebno u prvoj polovini godine.

Mogući su manji nesporazumi sa nekim članovima porodice. Kada je reč o vašem poslu prva polovima godine će vam biti uspešnija. Uživaćete u poslu kojim se bavite, imaćete odličnu saradnju sa zaposlenim.

U periodu između aprila i maja ukazaće vam se vrlo povoljne prilike za unapređenje i proširenje radnih aktivnosti. Kada je reč o finanijama, najbolje bi bilo kada biste napravili plan prihoda i rashoda, tako da već unapred znate koliko možete da potrošite a da se ne zadužujete. Ukoliko očekujete neko nasledstvo, javiće se problemi oko toga. Početkom oktobra ukazaće vam se prilika da odete na poslovno putovanje.

Kada je reč o ljubavi, prva polovima godine će takođe da bude povoljna za ljubavna dešavanja, dok će druga polovina biti malo turbulentnija. Neki od vas će da definišu svoj odnos sa partnerom, pa ukoliko se odlučite na bračnu zajednicu period između jula i sredine decembra će da bude povoljan. Vodićete se emocijama i srcem. Oni koji su u braku povremeno će imati manje probleme, ali ništa što iskren razgovor ne može rešiti.

Izvor: 24sata.rs

Pogledajte još