Let otkazan zbog magle, Dačić i ministri automobilima otputovali u Banjaluku

Delegacija Vlade Srbije doputovala je danas u Banjaluku, na sednicu s Vladom Republike Srpske (RS).

Premijera Srbije Ivicu Dačića i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića ispred Palate Republike dočekali su predsednik RS Milorad Dodik i premijerka Željka Cvijanović.

Potom su otišli na manifestaciju banjalučkih "Nezavisnih novina" na kojoj će Aleksandar Vučić biti angrađen kao "Ličnost 2013. godine".

Za 15 časova najavljen je sastanak Dodika i Zzeljke Cvijanovićev sa Dačićem i Vučićem, a zajednička sednica vlada RS i Srbije za 16 časova.

Dvoje premijera će u 17 časova potpisati memorandum o razumevanju dve vlade o poslovno-tehničkoj saradnji.

Potom je planirana konferencija za novinare, a zatim nastavak sednice dve vlade.

U Banjaluci je za danas zakazana zajednička sednica Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske, a zbog problema sa prevozom njeno održavanje je pomereno u 16.00 sati. Početak zajedničke sednice dve vlade prvobitno je bio zakazan za 10.30 časova.

Sa delegacijom je u Banjaluku trebalo da doputuju i novinari, ali je autobuski prevoz otkazan zbog tehničkih problema.

Prema planu, avion s premijerom, prvim potpredsednikom, ministrima i novinarima, trebalo je iz Beograda da poleti u 8 sati.

Peta zajednička sednica Vlade Srbije i Republike Srpske najavljena je za danas u Banjaluci, a prema rečima srpskog premijera Ivice Dačića biće razmotrena sva pitanja koja se tiču ekonomske saradnje Srbije i RS.

U okviru ekonomske saradnje, pre svega biće razmotrena pitanja razvoja raznih infrastrukturnih projekata, a naročito projekata u oblasti energetike i saobraćaja, rekao je Dačić.

Premijer Dačić ocenio je da je zajednička sednica dve vlade pokazatelj dobrog razvoja i dobrih odnosa između Srbije i RS i specijalnih veza na koje Srbija ima pravo po Dejtonskom sporazumu.

Izvor: B92
Foto: Beta - Nebojša Tejić

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.