Oštre reakcije Hrvata na kaznu Šimuniću: Brutalno, sramotno!

Foto: Dnevno.hr / Prts sc

“SRAMOTNO: FIFA kaznila Šimunića s 10 utakmica suspenzije!“, naslov je na portalu Dnevno, a slično tvrde i Jutarnji: „DESET UTAKMICA KAZNE! FIFA zbog ustaškog pozdrava izbacila Šimunića sa Svetskog prvenstva“, glasi naslov tog lista.

„Fifina presuda ipak je bila brutalna! Josip Šimunić je zbog skandiranja 'Za dom spremni' nakon utakmice protiv Islanda kažnjen sa čak 10 UTAKMICA SUSPENZIJE“, piše dalje u tekstu.

Uz nadnaslov „Nemilosrdna FIFA“, Večernji donosi naslov „Šimuniću deset utakmica suspenzije zbog ustaškog pozdrava!“, a u tekstu samo konstatuje činjenice i prenosi saopštenje FIFA.

(old_image)
Foto: Tportal.hr / Prt sc

„FIFA odrezala Josipu Šimuniću velikih deset utakmica suspenzije i novčanu kaznu“, naslov je na sajtu Sportnet, koji se u daljem tekstu ne određuje vrednosno prema kazni.

Tportal oglasio se naslovom: „Bez milosti! Šimuniću deset utakmica kazne“, a dalje se navodi da Hrvatski savez ima pravo da se žali, ali „teško da se nešto može promeniti“. Index.hr samo konstatuje stanje: "FIFA potvrdila: Šimuniću 10 utakmica suspenzije zbog pozdrava "Za dom", Mandžukić propušta".

Josip Šimunić praktično je okončao reprezentativnu karijeru, posle odluke FIFA da kazni sa 10 mečeva suspenzije zbog propagiranja fašizma.

Pogledajte još