Radionica "Transromanika-pozitivna iskustva iz prakse"

Turistička organizacija Srbije u saradnji sa Ministarstvom kulture i Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja organizovaće 24. jula u Vrnjačkoj Banji radionicu „Transromanika-pozitivna iskustva iz prakse“, kao rezultat zajedničkog rada na promociji puta kulture Saveta Evrope Transromanika - Evropski putevi romaničkog nasleđa.

Cilj radionice je predstavljanje zadataka međunarodne Asocijacije Transromanika, iznošenje primera implementacije puta kulture u drugim regijama članicama, upoređivanje srpske romaničke umetnosti sa drugim regionima i prikazivanje u kojoj meri se može razmatrati kao turistički proizvod.

Na radionici će govoriti predstavnici Ministarstva kulture RS, Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja i Turističke organizacije Srbije, kao i predstavnici članica Asocijacije Transromanika u Nemačkoj, Italiji i Sloveniji na putu kulture Transromanika.

Radionici će prisustvovati predstavnici turističkih organizacija Kraljeva, Raške, Novog Pazara i Vrnjačke Banje, predstavnici manastira na putu kulture Transromanika, kao i predstavnici više turističkih agencija. 

(21. jul)

Pogledajte još