Bolt: Trčim sa 85 odsto mogućnosti

LONDON, 21. jula 2009. (Beta-AP) - Svetski rekorder i trostruki osvajač zlatne olimpijske medalje jamajčanski sprinter Jusein Bolt rekao je da trenutno trči sa 85 odsto svojih mogućnosti.

"Nisam u najboljoj formi, ali ipak mislim da dobro trčim. Mislim da trenutno dajem 85 odsto svojih mogućnosti", rekao je Bolt uoči dvodnevnog atletskog mitinga u Londonu.

Bolt je u petak u trci na 100 metara ostvario vreme od devet sekundi i 79 stotinki, samo 10 stotinki sporije od svetskog rekorda - 9,69, koji je postavio na Olimpijskim igrama u Pekingu, kada je usporio pred ciljem.

On je u aprilu doživeo lakšu saobraćajnu nesreću, zbog čega je morao da se podvrgne operaciji levog stopala. Jamajčanski sprinter rekao je da zbog pauze u treninzima neće biti potpuno spreman za Svetsko atletsko prvenstvo u Berlinu, od 15. do 23. avgusta.

Međutim, Bolt nije odbacio mogućnost postizanja novog svetskog rekorda na predstojećem mitingu u Kristal Palasu u Londonu.

"Nikada se ne zna šta mogu da uradim ako su vremenski uslovi dobri, ali sumnjam da će biti. Gde god da krenem, donesem kišu. Ali, nije sve u vremenskoj prognozi, već u mom nastupu. Videćemo u kakvoj sam formi i šta ću morati da uradim za pobedu", rekao je Bolt.

Njegov najveći konkurent za pobedu u Londonu biće Asafa Pauel, koji je sa reprezentacijom Jamajke osvojio zlatnu medalju na Igrama u Pekingu, u štafeti 4x100 metara.

Pauel je poslednji sprinter koji je pobedio Bolta, prošle godine u Stokholmu. Njegov najbolji rezultat na 100 metara je 9.72.

"Pauel je odličan sportista i veliki trkač. Naši najbolji rezultati su vrlo blizu", rekao je Bolt.

Pogledajte još