Tviter ponovo "ubio" Gorbačova

Na lažnom Tviter nalogu nemačkog šefa diplomatije Franka-Valtera Štajnmajera objavljeno je da "su stigle strašne vesti“ i da je "pre nekoliko minuta preminuo Gorbačov“.

Nalog je očigledno otvoren danas, ima samo dva tvita, nema oznaku da je autentičan, a u prvom tvitu se navodi da je to "zvanični Štajnmajerov profil“.

Da je nalog lažan, potvrdilo je danas i Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke, objavivši popodne da nije autentičan tviter nalog šefa nemačke diplomatije Franka Valtera Štajnmajera, na kome je objavljeno da je navodno preminuo bivši predsednik SSR Mihail Gorbačov.


Inače, lažni Štajnmajer je danas, od momenata kada je pušten prvi "tvit", stekao više od 400 pratilaca, među kojima su i ministar inostranih poslova Švedske Karl Bilt i bivši šefovi diplomatija Italije i Srbije, Franko Fratini i Vuk Jeremić.

Nakon što je širom sveta na društvenim mrežama i na nekim medijima objavljena "vest“ o smrti Gorbačova, na ovom nalogu se oglasio njegov kreator, italijanski novinar Tomazo Debenedeti, koji je objavio da je u pitanju prevara.


Inače, ovo nije prvi put da su "ubili“ Gorbačova na društvenim mrežama, a tom temom se svojevremeno bavio i nemački "Špigl“.


B92

Pogledajte još