Vujošević: CSKA je favorit, ali borićemo se!

"Ja sam prezadovoljan što smo uopšte došli u situaciju da u poslednjoj utakici odlučujemo o Top 16. To bi nam dalo novih 14 utakmica, što je veliki kapital za ovaj mlad tim, a pomoglo bi i finansijskoj egzistenciji kluba", rekao je Vujošević novinarima.

Partizan u četvrtak dočekuje CSKA u poslednjem kolu prve faze Evrolige, a pobedom bi izborio plasman u fazu Top 16. Crno-beli su došli u tu poziciju pobedom u gostima nad velikim favoritom Fenerbahčeom u Istanbulu prošle nedelje.

"Odigrali smo izvanredno u Istanbulu. Sada nije moguće izbeći podizanje praga očekivanja, koja dolaze do nerealnog nivoa. Naravno da je CSKA bolji sastav, tim u koji su uložena ogromna sredstva, oko 60 miliona, a ambicije su srazmerne ulaganjima. Njima bi ova pobeda mogla da znači i drugu poziciju na tabeli, tako da će biti veoma motivisani, kao svi u Evroligi", rekao je Vujošević.

Trener Fenerbahčea je bivši trener Partizana Željko Obradović, a jedan deo navijača je posle pobede crno-belih u Istanbulu govorio da je Obradović "pustio" svoj bivši klub. Vujošević se danas našalio na tu temu pominjući svog prijatelja Etorea Mesinu iz CSKA.

"Znam da će Pionir biti prepun, publika će kao i svih godina biti uz nas. Ona će doći sa velikom željom i očekivanjima, a to je zajedničko igračima i navijačima. Realno, favorit je CSKA, ali nama ostaje nada da će nas Mesina pustiti. Dakle, kad je teško - Mesina. Partizan se ne da i boriće se do kraja", rekao je Vujošević.

Novo pojačanje Milenko Tepić je trenirao sa ekipom, ali nema pravo nastupa u četvrtak. Bogdan Bogdanović će moći da igra uprkos problemu sa leđima.

Partizan će proći u Top 16 fazu i ako Nanter izgubi od Fenerbahčea na svom terenu, a bek Terens Kinsi je rekao da ne razmišlja o tome, kao ni o revanšu za poraz od 42 poena razlike iz prvog meča.

"Očekujem težak meč koji ćemo probati da dobijemo. Ne razmišljamo uopšte o drugoj utakmici. Biće teško, ali daćemo sve od sebe. Tamo jesmo izgubili velikom razlikom, ali ne osećamo želju za osvetom. Jeste bilo bolno, ali je više bolelo što smo izgubili Lea (Vestermana). Biću zadovoljan i ako pobedimo sa jedan razlike", rekao je Kinsi.

Utakmica Partizan - CSKA igra se u četvrtak od 20.45.

Beta

Pogledajte još