Andrea Lekić: Spremne smo za boj!

"Nadam se da nas sinoćnja utakmica protiv Koreje nije iscrpela. Sutra nas očekuje izuzetno dominantna ekipa protiv koje moramo da odigramo strpljivo u napadu i dobro u odbrani. Cela ekipa veruje u pobedu. Znamo da će biti teško, ali smo spremne za boj", rekla je Lekićeva novinarima u Kovilovu.

Srbija se sutra od 20.15 u Beogradskoj areni sastaje sa Norveškom u četvrfinalu Svetskog prvenstva, pošto je juče pobedila Južnu Koreju sa 28:27, a pobednički gol je postignut u poslednjoj sekundi.

Norveška je, sa druge strane, igrala prilično dominantno do sada, a tokom prvenstva je u grupi igrala sa drugom, a nekad i trećom postavom.

"Oni imaju nekoliko iskusnih igračica i šest debitanata, ali imaju sistem koji traje već nekoliko godina. Karika koja sutra može da presudi meč je Nora Mork. Nju, kao i pivota Hajdi Lunde, moramo u potpunosti da zaustavimo. Nadam se da je njhovim dobrim rezultatima došao kraj jer su poslednjih 15-16 godina osvojile sve što se moglo osvojiti", kazala je Lekić.

On je dodala da Srbija može da pobedi branioca titule i najbolju ekipu u ženskom rukometu.

"Naše cele karijere ulaze u ovu jednu utakmicu, sav trud i treninzi koji smo imali će se pokazati sutra na terenu. Uvek može bolje i mora bolje nego juče",
kazala je kapiten reprezentacije Srbije.

Beta

Pogledajte još