Skandal: Pijani doktor lečio dete!

Oko ponoći devojčicu je zabolelo uvo, pa su je roditelji, Dragana i Ivan Pejić odveli u Institut za majku i dete, koja je u nedelju bila dežurna. Odatle su upućeni u KBC Zvezdaru, jer Institut tokom noćnog dežurstva nema ORL specijalistu.

"Čim nas je primio odmah smo videli da čovek nije bio trezan. Kako nas je video počeo je da nas kinji što smo dete doveli u pola jedan noću, sa obrazloženjem da smo trebali da joj damo lek protiv bolova i tek ujutru da je vodimo kod doktora", rekla je, za Blic, Dragana Pejić, majka dvogodišnje devojčice.

Kako je razgovor dalje tekao, roditelji su se potpuno uverili da njihovo dete pregleda doktor pod dejstvom alkohola. Mrmljao je, usporeno i nerazgovetno pričao i bio neprijatan i arogantan.

"Držao nam je priduku kao ne treba detetu da čistimo uši štapićima, ne pitajući nas da li to uopšte radimo. Supruga je zatim pitao da li je bio u vojsci, i kada je čuo da nije, promrmljao je da je znao. Dodao je da bi sve takve poslao u vojsku, pa bi znali kako se čisti puška. Nastavio je sa neprimernim i nepovezanim komentarima, sve vreme pišući na papir izveštaj o pregledu. Kada smo ga upitali šta piše, odgovorio je da piše čitko"
, ističe ona.

Da je pijan, roditelji su dobili potvrdu i kada doktor nije bio u stanju da im kaže da li je detetu pod upalom levo ili desno uho.

"Tada smo prvi put odreagovali i rekli mu da sa nama ne razgovara na primeren način. Kazali smo mu da se u sobi oseća alkohol, ali ne medicinski. Nakon toga nije više želeo ništa da komentariše. Jedva je završio pisanje, ustao i počeo da se zanosi. Moj muž je tada glasno kontatovao da je mrtav pijan, na šta je doktor rekao da nije, već da smo ga samo probudili"
, tvrdi Dragana Pejić.

Nečitak doktorov rukopis roditeljima je protumačila medicinska sestra, koja je slučaj prokomentarisala “ja tu ne mogu ništa”. U KBC Zvezdara “Blicu” je rečeno da je protiv dr Jovanovića pokrenut disciplinski postupak zbog povrede radne discipline.

Dao lek za odrasle

Roditelji su doživeli još veći šok kada su otišli u apoteku da podignu prepisani antibiotik. Tada su saznali da je dr Jovanović, detetu od dve godine, umesto sirupa propisao tablete za odrasle.
"Sada stvarno sumnjam da li mi dete ima upalu uha ili ne. Svakako je ponovo vodimo kod lekara, a o ponašanju ovog doktora obavestili smo zdravstvenu inspekciju i zaštitnika prava pacijenata"
, kaže Dragana Pejić.

Blic

Pogledajte još