Stefanović: SPS će posle izbora ostati bez premijera

"Mogu da razumem da stranka koja danas učestvuje u vladajućoj koaliciji smatra da je preostalo još posla koji treba da se uradi. Uostalom, SPS danas ima predsednika Vlade, što, uveren sam, posle narednih izbora ne bi bio slučaj. Razumem i stranačke i državne razloge. To je legitiman stav SPS, kao što i mi imamo pravo na svoj stav" rekao je Stefanović za "Danas".

Stefanović je istakao i da trenutno u vladajućoj koaliciji nema ozbiljnijih neslaganja.

"Nema ozbiljnijih neslaganja. Ako me pitate da li postoje različita mišljenja, postoje, ali nismo svi u istoj stranci" rekao je predsednik parlamenta.

Stefanović je naveo da bi zbog troškova održavanja prevremenih izbora za novi saziv Skupštine Srbije, za koje se zalaže, bilo pragmatičnije da se oni odigraju u istom danu kao i oni za Skupštinu grada Beograda.

"Predložio bih najkraću moguću kampanju, od 45 dana, upravo iz tih razloga, kako nijedan od državnih prioriteta i ciljeva ne bi bio ugrožen. Siguran sam da Srbija, nakon izbora i efikasnog formiranja vlade, ne bi ništa izgubila. Naprotiv, osnažena bi brže i efikasnije sprovela reforme" istakao je Nebojša Stefanović.

Na pitanje da li je eventualni izlazak na birališta projektovan u budžetu za narednu godinu i koliko bi Srbiju vanredni izbori koštali, on je rekao da "ti izbori ne bi bili velika stavka, ako se održe sa beogradskim izborima, što je trećina biračkog tela".

"Dodatni troškovi bi postojali, ali to bismo finansirali iz budžetske rezerve" precizirao je Stefanović.

Upitan kako će da ubedi predsednika SNS i prvog potpredsednika Vlade da se raspišu vanredni parlamentarni izbori, s obzirom da se lider naprednjaka trenutno sa tim ne slaže, Stefanović je kazao da će "pokušati da iznese svoje argumente na stranačkim organima i ukaže na interes građana Srbije".

"Ne mogu da vam kažem da li će moj stav biti podržan" naveo je on.

Izvor: Blic
Foto: Beta

Pogledajte još