Vajda smenjen: Boris Beker novi Đokovićev trener

Đoković i Beker počeće sa zajedničkim treninzima narednih dana, kada kreću sa pripremama za prvi Gren slem sezone u Australiji, koji počinje 13. januara.

Nemac će sa Novakom biti u Dubaiju, Majamiju, Monte Karlu, Rimu, Rolan Garosu, Vimbldonu, Sinsinatiju, US Openu, Šangaju, Pariz i Londonu.

Marjan Vajda ostaje trener u timu i nalaziće se uz Đokovića na takmičenjima u Indijan Velsu, Madridu, Torontu i Pekingu.

Drago mi je što ću sarađivati sa Borisom Bekerom i verujem da će mi njegovo ogromno tenisko znanje i iskustvo pomoći u želji da osvojim nove pehare sa najvećih takmičenja. Takođe, reč je o odličnom čoveku, sjajnoj osobi i lako će se uklopiti u naš tim. Mislim da ćemo sa Borisom dobiti novi, sveži pristup, a u kombinaciji sa Vajdinim dugogodišnjim iskustvom u radu sa mnom i njegovoj proceni svih važnih segmenata igre imamo dobitnu kombinaciju. Ciljevi za narednu sezonu su pre svega vezani za nove titule na GrensSlemovima i Mastersima. To su turniri koji imaju najveći značaj na ATP turu i želim da nastavim da se dokazujem baš na ovim takmičenjima. Tim je sada pojačan, i nadamo se maksimalnim rezultatima”, izjavio je Novak.

Beker do sada nikada nije radio kao trener, a otkad se povukao iz tenisa 1999. godine uglavnom je bio teniski saradnik u medijskim kućama – radio je za Skaj sports i Bi-Bi-Si.

Ponosan sam što me je Novak pozvao da budem njegov glavni trener i radujem se budućoj saradnji. Uveren sam da možemo da ostvarimo velike rezultate i učiniću sve što mogu da mu pomognem u napadu na nove Gren Slemove i druge titule”, rekao je 46-godišnji Beker.

Tokom teniske karijere Nemac je osvojio šest Gren slem titula, koliko i Novak do sada, a od toga je tri puta slavio na Vimbldonu, dva puta u Melburnu i jednom na US openu.

Marjan Vajda je uz Novaka od 2006. godine i kako ističe, zajedno sa Novakom je doneo odluku o pojačanju stručnog štaba i angažovanju Bekera.

Za nekoliko nedelja Novak i ja ulazimo u osmu godinu saradnje, tokom koje smo ostvarili gotovo sve zacrtane ciljeve. Meni je u stručnom štabu bio neophodan još jedan trener kako bi Novak nastavio da usavršava određene delove igre, ali i kako bih ja imao više prostora za privatne obaveze i porodicu. To neće previše uticati na moju poziciju u stručnom štabu Đokovića, gde ću i dalje biti maksimalno posvećen. Sa druge strane, izbor Bekera kao glavnog trenera je dobro rešenje, siguran sam da ćemo se Boris i ja odlično slagati u daljem radu, kao i da će Novak nastaviti da napreduje”, rekao je Vajda.

Izvor: b92

Pogledajte još