Ceca se opet nije pojavila na suđenju

Osim Ražnatovićeve, danas je trebalo da svedoče i Lidija Ocokoljić i Dejan Joksimović, kom poziv nije uredno uručen.

Okrivljeni Jovan Dimitrijević takođe nije prisustvovao današnjem ročištu, jer se, kako je rekao njegov advokat, "loše oseća zbog stentova ugrađenim na srcu".

Optuženom Biniću sud je uručio preciziranu optužnicu, za čiju ispravku nije rečeno na šta se odnosi, ali je zbog neispunjenih procesnih pretpostavki - izostanka jednog od okrivljenih i svedoka - suđenje je odloženo za 18. februar.

Biniću se na teret stavlja krivično delo zloupotreba službenog položaja, a Dimitrijeviću da mu je u tome pomogao.

Obojica su na početku suđenja u novembru 2012. godine negirali optužbe ističući da nijedna finansijska transakcija u klubu nije mogla da se izvrši bez odobrenja predsednice kluba Svetlane Ražnatović.

Binić i Dmitrijević se terete da su moskovskoj "Lokomotivi" prodali Obradovića za tri miliona dolara, a da pritom ništa od tih sredstava nije uplaćeno na račun kluba.

To su, kako se sumnja, radili po nalozima vlasnice FK "Obilić" Svetlane Ražnatović, kao odgovorna lica u klubu, pa su 2. jula 2001. godine u Moskvi zaključili ugovor sa predstavnicima "Lokomotive" o prodaji Obradovića.

Milion dolara je uplaćeno na račun privatnog preduzeća u Bijeljini, a zatim je novac predat vlasnici kluba na ruke.

Ostatak je, prema sumnjama tužilaštva, išao preko više privatnih računa u Belgiji (Brisel), Letoniji (Riga), Španiji (Marbelj i Palma de Majorka), Švajcarskoj (Ženeva i Lugano) i u SAD (Njujork).

Izvor: Blic

Foto: Jovan Nedeljkov

Pogledajte još