Bolji poklon za ljubimca nego za taštu

Kućni ljubimci obožavaju da budu paženi i maženi i u tome zaista nema ničega novog, a neretko vlasnici svoje ljubimce za Božić obasipaju darovima, koji vrlo često služe više njima nego ljubimcima.

Tako će na primer, prema istraživanju britanskog RSPCA, čak 55 posto vlasnika svojim ljubimcima ove godine pokloniti božićne čarape, dok će njih 25 posto pod bor za četvoronožnog prijatelja staviti božićni kalendar.

Osim toga, kako pokazuju podaci, 18 posto ispitanika više će novca potrošiti na kućnog ljubimca, nego na poklon za svekrvu ili taštu.

Istraživanje koje je proveo britanski RSPCA, u kojem je učestvovalo 900 vlasnika kućnih ljubimaca, pokazalo je kako će božićne poklone za kućne ljubimce ove godine kupovati njih 91 posto te će sveukupno potrošiti oko 300 miliona funti.

Prosečan dar za kućnog ljubimca 54 posto vlasnika platiće oko 8 evra, dok će njih tri posto izdvojiti više od 60 evra.

Većina ispitanih kaže da bi ljubimcima kupili skuplji poklon nego kolegi na poslu, a trećina njih više će izdvojiti za ljubimce, nego prijatelje. Među najpopularnije poklone za ljubimce spadaju krevetići, odeća, igračke i hrana.

Izvor: B92

Pogledajte još