Beograd: Šestoro povređeno u tri udesa

Dve ženske osobe povređene su prilikom prevrtanja automobila oko 00.20 časova na uglu ulica Krajiške i Ševine u Zemunu, rekla je portparolka Hitne pomoći.

Žena stara oko 37 godina zadobila je povredu glave i grudnog koša, a druga ženska osoba povredu donje vilice, rekla je Macura i dodala da su obe prevezene u KBC Zemun.

U udesu oko 22.20 časova u Ulici Dimitrija Tucovića ženska osoba stara oko 48 godina, vozač, zadobila je povredu glave i prevezena je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Tom prilikom dete uzrasta osam godina zadobilo je istegnuće vrata i prevezeno je u Dečiju kliniku u Tiršovoj ulici, rekla je Macura.

Dve osobe su povređene u lančanom sudaru oko 19.50 časova na autoputu Beograd - Niš, navela je Macura.

Muškarac star 48 godina, vozač, zadobio je prelom desne potkolenice, a ženska osoba stara oko 37 godina povredu glave i potres mozga, rekla je Macura i dodala da su oboje prevezeni na VMA.

Tokom noći Hitna pomoć je u Beogradu obavila 92 intervencije od kojih 17 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 218 intervencija od kojih 66 na javnim mestima, precizirala je Macura.

Pomoć lekara od hroničnih bolesnika pomoć najčešće su tražili astmatičari, rekla je portparol Hitne pomoći.

Macura je savetovala oprez u saobraćaju, vozačima koji odlaze na obeležavanje slave uzdržavanje od uzimanja alkohola, a hroničnim bolesnicima i osobama sa digestivnim tegobama umerenost u jelu.

Izvor: B92

Pogledajte još