Muzička reprezentacija snimila Project Tosh prvenac

Album možete skinuti besplatno sa zvaničnog sajta benda.

Project Tosh je grupa čini je osnivač i autor većeg dela repertoara Tomislav Toša Rančić (na slici u sredini), stari rokenrol vuk koji je, naoružan iskustvom, odllučio konačno da okupi ekipu i realizuje sjajan debi album koncipiran tako da svaka pesma, osim jedne, ima svog pevača-gosta. Pored pomenutih, na albumu su tako zapevali i Proja (Fuzzbox), Ivan Đerković Đera (ex Kraljevski apartman), Srđan Jeremić (Prorock), Nenad Petrović Šone, Caki (Radijacija) i Milan Savić. Tu i dosta gostujućih muzičara - skoro kompletna Riblja čorba, gitarista Ivan Zoranović Kiza koji je odradio ogroman posao, članovi Radijacije, saksofonista Dušan Petrović... Koncetni pevač benda biće Nemanja Mihajlović koji je i na albumu otpevao jednu numeru.

Album pod nazivom "To ti je što ti je" objavila je izdavačka kuća "Fidbox" rokenrol entuzijaste Gorana Jovića. Pod istom kapom su, podsetimo, objavljeni, između ostalog, u LP formatu aktuelni albumi Riblje čorbe ("Uzbuna") i Bajage i instruktora ("Daljina, dim i prašina"). Posebno zanimljivu, trostruku ulogu imao je bubnjar Čorbe Miroslav Vicko Milatović. Pored toga što je svirao na albumu, muzički urednik je u pomenutoj izdavačkoj kući, uz to je i kumovao nazivu CD-a.

Tošu i ekipu su, pored prijatelja i gostiju koji su učestvovali u snimanju, na promociji albuma u krcatom klubu Doma omladine Beograda podržale brojne kolege i novinari - članovi YU grupe, Branimir Lokner, Vlada Džet... Project Tosh je tom prilikom priredio i mini koncert, a reakcija prisutnih je pokazala da se sa albuma, već na prvo slušanje, može izdvojiti nekoliko hitova - "Nespremni za kraj" (Proja & Skaj, poslušajte ispod), "Između nešto" (Bora), Nije vreme (Đera), Katarina (Blaža)... Ostaje nada da će Tošin diskografski prvenac imati adekvatnu koncertnu promociju. Za početak, valjda je srećan znak što je na promociji razbijena flaša rakije koja je takođe Tošinih ruku delo i nosi isto ime kao i bend.

Foto: Dejan Ilić Unuče

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.