Novi Sad: Opljačkani kada su se vraćali iz bioskopa

Kako je za 021 ispričao otac maloletnika, dečak je iz bioskopa došao kući nervozan i isprepadan pa su roditelji odmah pozvali policiju i prijavili razbojništvo.

Mladić je film gledao sa bratom, a nakon projekcije, oko ponoći, krenuli su peške kući. Kada su izašali iz podhodnika kod Glavne pošte u Železničkoj ulici, petorica nešto starijih momaka počela su da ih prate.

Dvojica od njih su ih pojurila, a sustigli su ih kod zgrade DDOR-a. Tada je jedan od bandita izvadio nož i dečaku ga prislonio na stomak, uzeli su im mobilne i nekoliko stotina dinara koliko su imali kod sebe. "A sad marš kući", poručili su im i otišli.

U Odeljenju za razbojništva su roditeljima i mladićima danas pokazivali slike već poznatih prestupnika, ali nikog od napadača od sinoć. U policiji su saznali da su ovakvi prepadi učestali, a posebno u poslednjih mesec dana kada su postali svakodnevni i to u svim delovima grada. Međutim, Novosađani o tome ništa ne znaju pošto je pre dva meseca ovdašnja policija prestala da šalje obaveštenja medijima o nasilništvu na ulicama grada, pa se stiče slika da se poboljšala bezbednost.

Inače, deo centra u kom se desilo razbojništvo i u kom se nalazi centralna pošta i na desetine banaka, menjačnica i zlatara je izuzetno pokriven video nadzorom.

Za razbojništvo je predviđena kazna od jedne do 12 godina, a ako je reč o oružanom razbojništvu, od tri do 15. Za oružano razbojništvo ili prepad u grupi zaprećena je kazna od sedam do 15 godina zatvora. Za ovo krivično delo više nema uslovnih kazni, jer je procenjeno da su one samo bile podsticaj za razbojnike.

Izvor: 021.rs

Pogledajte još