DIRLJIVO: Pas spasio slepog vlasnika koji je pao na šine metroa

Sesil Vilijams(61) krenuo je kod zubara, ali je u metrou osetio malaksalost. Svedoci događaja rekli su da je Orlando počeo da laje i pokušavao da zaustavi Vilijamsa koji je izgubio svest i počeo da pada sa platforme metroa.

Matej Martin koji je posmatrao šta se dešava kasnije je za medije ispričao kako je Orlando nakon toga skočio na šine i lizao Vilijamsa kako bi ga probudio.

(old_image)
Foto: Beta, AP / John Minchillo

"Videlo se da je pas uplašen jer nije prestajao da ljubi svog vlasnika!" rekao je očevidac.

Dok se voz približavao, Orlando je u poslednjem trenutku pomogao Vilijamsu da dođe k sebi i izvukao ga na sigurno.

Vilijams je zadobio lakše povrede glave, a nakon što je pristigla služba Hitne pomoći prevezen je u bolnicu. Orlando je i sada sa njim, leži pored njegovog kreveta i ne prestavje da brine o svom slepom vlasniku.

Povređeni čovek kaže da se ne seća trenutka kada je izgubio svest, a veruje da se to desilo pod dejstvom jakih lekova koje zbog narušenog zdravlja mora da pije.

Orlando je već osvojio simpatije bolničkog osoblja koji ga nagrađuju poslasticama za pse.

(old_image)
Foto: Beta, AP / John Minchillo

"Sada ću ga voleti još više, ukoliko je to moguće! Ovaj pas mi je spasio život i zbog mene zaradio ogrebotinu iza ušiju. Odužiću mu se za ovaj gest! Obzirom da sam slep, Orlando je stalno uz mene, i može se reći da mi svakodnevno spasava život!"
, rekao je Vilijams.

Vilijams je inače slep od 1995. godine, a Orlando je njegov drugi pas vodič.

"U januaru će biti 11 godina koliko smo nas dvojica zajedno. Dobio sam ga preko zdravstvenog osiguranja koje slepim osobama dodeljuje pse vodiče. Orlando će od sledeće godine biti "penzionisan" zbog starosti, a ja ću se svim sredstvima potruditi da i nakon toga ostane kod mene."
rekao je Vilijams i zakjučio da je ovaj pas dovoljno učinio za njega i da je sada on dužan da brine o njemu.

Foto: Beta, AP / John Minchillo
Izvor: Životinje.rs

Pogledajte još