Ovi filmovi su nas razočarali u 2013. (VIDEO)

Veliki Getsbi

Zašto su mnogi bili uzbuđeni: Vizionarski reditelj Baz Lurman primenio je svoj jedinstveni stil u adaptaciju jednog od najvećih romana svih vremena. U filmu su veliki Leonardo Di Kaprio i Keri Muligen glumili nesrećne ljubavnike.

Zašto su se mnogi razočarali: Takvoj priči nije bila potrebna tako raskošna produkcija. 3D nije doneo ništa osim glavobolje i odvraćanja pažnje s priče. Na neki način, tolika je raskoš bila i dosadna.

Šta kažu kritičari: 'Možda će biti gorih filmova od Velikog Getsbija, ali neće ovako razočarati', napisao je Piter Travers u magazinu Roling Stoun.

Zvezdane staze: U tami



Zašto su mnogi bili uzbuđeni:
Film Star Trek iz 2009. godine nije razočarao fanove originalne franšize, stoga je sequel obećavao u istoj meri plus glumac Benedikt Kamberbeč.

Zašto su se mnogi razočarali: Znate za ulogu koju Benedikt Kamberbeč navodno nije odglumio u filmu Zvezdane staze: U tami? Ispostavilo se da je ipak odglumio tu ulogu! Najave filma izazvale su očekivanja kod publike koja je nakon gledanja filma ostala razočarana.

Šta kažu kritičari: 'Teško je nakon gledanja filma ne osetiti razočaranje, pa čak i izdaju. U želji za blokbasterom, gospodin J.J. Abrams žrtvovao je puno toga', napisao je A.O. Skot u The New York Timesu.

Elysium



Zašto su mnogi bili uzbuđeni:
Scenarista i reditelj Neill Blomkamp dokazao se filmom District 9 iz 2009. godine. Elysium je trebao biti još jedan takav film.

Zašto su se mnogi razočarali: Super ideja uništena je strašnim izvršenjem. Osim toga, što se dogodilo s naglaskom džodi Foster?

Šta kažu kritičari: 'Dovedite Neilla Blomkampa da spasi Neilla Blomkampa', napisao je, između ostalog, Ričard Korlis u Timesu.

Samo Bog prašta

Zašto su mnogi bili uzbuđeni: Raajn Gosling! I ne samo Rajan Gosling, nego Rajan Gosling u paru s rediteljem Nikolasom Vindingom Refnom, koji je 2011. godine napravio hit Drive. Glumčeva i rediteljeva druga saradnja trebalo je da bude stilizovana i efektna kao i prva.

Zašto su se mnogi razočarali:
Stilizovana je, ali što je s efektnošću? U filmu koji je pun nasilja publici je potrebno ponuditi još nešto.

Šta kažu kritičari: 'Novo delo danskog reditelja sablasno je brutalan, krvav, zasićen osvetom, seksom i smrću, ali neverojatno lišen smisla, svrhe, emocije i pristojne rasvete', napisao je Betsi Šarki u Los Angeles Timesu.

Čovek od čelika

Zašto su mnogi bili uzbuđeni: Taj trejler! Nakon uspeha trilogije The Dark Knight i neuspelog povratka Supermana iz 2006. godine, bilo je potrebno ispričati još jednu priču o Supermenu. A redatelj Zak Snajder svakako je imao viziju.

Zašto su se mnogi razočarali: Nažalost, ta vizija nije bila dobra. Čovek od čelika pokušao je biti odlučan, nešto što jedva ide s likom Supermena...

Šta kažu kritičari: 'Svaka prilika za humorom, saosjećanjem ili nezemaljskim pojavama zatrpana je specijalnim efektima', napisao je Džo Vilijams, St. Louis Post-Dispatch.


Hot.hr

Pogledajte još