Tabloid prisluškivao i princa Vilijama

Porotnicima na suđenju za prisluškivanje telefona javnih ličnosti danas je pročitana presretnuta poruka britanskog princa Vilijema poslata Kejt Midlton. On u toj poruci u šali kaže da je na vojnoj vežbi "zamalo ustreljen" manevarskom municijom, a da jeste, to bi bilo "neprijatno".

Ta poruka iz 2006. godine, kada je Kejt Midlton bila samo devojka člana kraljevske porodice, otkriva dimenzije nadzora medija nad životom princa Vilijema i Kejt Midlton koji su se venčali 2011. godine.

Poruka je nađena među ličnim stvarima privatnog detektiva Glena Malkera, osuđenog zbog prisluškivanja telefona princa Vilijema i njegovog mlađeg brata, princa Harija.

Tri poruke koje su danas pročitane, princ Vilijem je poslao dok je pohađao Vojnu akademiju Sendhurst.

Sedmoro ljudi, uključujući bivše urednike magazina "Njuz of d vrld" (News of the World) Endija Kolsona i Rebeku Bruks, optuženi su za zloupotrebe u tom ugašenom listu medijskog magnata Ruperta Merdoka.

Tužioci su ranije rekli da je ime Kejt Midlton bilo na Malkerovom spisku prisluškivanih.

“List "News of the World"” ugašen je u julu 2011. godine posle 168 godina postojanja nakon istrage povedena zbog skandala sa prisluškivanjem telefona poznatih ličnosti i “hakovanja” njihovih telefonskih poruka.

Foto: Beta/AP Photo/Lefteris Pitarakis
Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.