Ristović: Rivali atraktivni, želimo u osminu finala!

"Mislim da nam je grupa atraktivna, da su protivnici jaki i da će sigurno izazvati pažnju i privući navijače. Bilbao je jedna od najjačih ekipa koja je prvu fazu takmičenja završila na trećem mestu. Oni poslednjih nekoliko godina beleže sjajne rezultate na evrosceni", rekao je Ristović.

"Imaju veliki broj iskusnih igrača, reprezentativce Španije, Hrvatske i Letonije i zaslužuju ogroman respekt", dodao je on.

Crveno-beli će u Grupi L odmeriti snage sa ekipama Nižnji Novgorod, Bilbao i Panionios, a prema sistemu takmičenja dva prvoplasirana tima izboriće plasman u osminu finala.

Nižnji Novgorod je ubedljivo osvojio prvo mesto u Grupi F i ispred ukrajinskog Himika i Ankare, sa skorom osam pobeda i dva poraza, a Ristović je rekao će ekipi otežavajuća okolnost biti "teško putovanje" u Rusiju.

"Od svih ekipa koje čine Grupu L, oni su prvi obezbedili prolaz dalje što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Za rivala smo dobili i Panionios koji ove sezone igra veoma dobro. Imaju dobar tim koji predstavlja spoj iskusnih grških igrača i američkih internacionalaca", rekao je on.

Ristović je kazao da bi u ponedeljak trebalo da bude poznat raspored utakmica Evrokupa, a da će druga faza ovog evropskog takmičenja početi 7. januara.

"Do prvog duela u Evrokupu osim meča sa Lijetuvos Ritasom imamo i tri utakmice u Jadrnaskoj ligi na svom terenu. Potrudićemo se da se što bolje pripremimo, a naše ambicije su da prođemo u osminu finala i pokušamo da doguramo što dalje", rekao je Ristović.

Košarkaši Crvene zvezde trenutno se nalaze u Litvaniji, gde će se sutra od 18.45 sastati sa Lijetuvos ritasom u 10. kolu Grupe D Evrolige.

Beta

Pogledajte još