Oguči želi mesto u timu Milana

ATLANTA, 22. jula 2009. (Beta-AP) - Novi fudbaler Milana Oguči Onijevu rekao je da želi da opravda poverenje čelnika italijanskog kluba koji su mu ukazali poverenje i doveli ga na San Siro.

Onijevu je prvi fudbaler iz SAD koji je potpisao za Milan, a u "crveno-crnom" dresu debitovaće danas u prijateljskoj utakmici protiv meksičkog kluba Amerika u Džordžiji.

"U sportu nema garancija. Moraću da se borim za mesto u timu. Milan ima kvalitetne odbrambene igrače i još ne znam kako ću se snaći. Ovo će biti prva utakmica u kojoj ću zaista biti u timu. Želim da dokažem da zaslužujem mesto u ekipi", rekao je 27-godišnji Onijevu.

Onijevu, čiji su roditelji iz Nigerije emigrirali u SAD, potpisao je početkom jula trogodišnji ugovor sa Milanom. On je igrao fudbal na koledžu, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa francuskim Mecom 2002. godine, odakle je dve godine kasnije prešao u Standard iz Liježa.

Reprezentativac SAD je 2007. godine prešao u engleski Njukasl, ali nije uspeo da se izbori za mesto u timu zbog čega se u sezoni 2007-2008 vratio u Standard i sa tim klubom osvojio dve uzastopne titule šampiona Belgije.

Onijevu je odigrao 45 utakmica za nacionalni tim uz pet pogodaka.

Legendarni fudbaler Milana Paolo Maldini povukao se na kraju prošle sezone, a novi kapiten kluba biće Masimo Ambrosini. Navijači italijanskog kluba su ljuti jer su čelnici kluba dozvolili Brazilcu Kaki da napusti San Siro.

Brazilac Leonardo zamenio je na klupi "crveno-crnih" dosadašnjeg trenera Karla Ančelotija.

"Nalazimo se u potpuno novoj situaciji i zbog toga moramo da pomognemo novom treneru Leonardu kako bismo ponovili velike uspehe. Ponosni smo na našu istoriju. Imamo mnogo poverenja u predsednika (Silvija Berluskonija) i radujemo se novoj sezoni", rekao je organizacioni direktor Milana Umberto Gandini.

Pogledajte još