Požarevac: Đaci trpe maltretiranje, dok učenica masira direktorku

- Učenicu nikada iz hira nisam zvala da me masira, već zato što mi je potrebna pomoć. Imam okoštavanje vratnih pršljenova. Kad krenu bolovi, nemam kiseonika, glava mi pada i odmah neko mora da mi pomogne. Devojčica odlično masira, jer ima nasleđen dar od babe iz Drmna. Za to sam saznala od njene učiteljice i otad sam je nekoliko puta zvala da me izmasira - priča direktorka Sanja Krstić-Obradović.

Kaže da je dok ju je učenica masirala, sve vreme držala vrata kancelarije otvorenim i da je devojčicu samo jednom zvala za vreme časa.

Masiranje direktorke, međutim, nije jedino što muči đake. Direktorku su obavestili i da hoće da se ispišu iz škole zbog uvreda koje trpe od nastavnice fizičkog, a naročito zbog ponašanja nastavnika istorije Novice Marjanovića koji priča o seksualnim nastranostima. “Blic” je pokušao da dođe do Marjanovića, ali u školi ga nismo zatekli, a direktorka je odbila da nam da njegov broj telefona.

- Deca su se i ranije žalila, ali je ovog puta napisana prijava. Direktorka škole ništa nije preduzela. Razlozi za to su jasni. Marjanović je 17. juna podneo prijavu za mobing protiv direktorke, pa ju je naknadno povukao, a ona zauzvrat sve zataškava - tvrde zaposleni u školi.

Direktorka nije porekla da postoje problemi.

- Nastavnica fizičkog je “fit” i ne voli kada vidi puniju decu. Jedna učenica se požalila kako joj je nastavnica rekla da je “bangava na brata”. Međutim, kada ih pozovem da sačinimo prijavu, đaci i roditelji sve poriču. Tako je i sa slučajem Marjanovića. Zato sam oformila komisiju koja će sve ispitati - poručuje direktorka.

Nema prijava u Ministarstvu

U Ministarstvu prosvete rekli su nam da nije bilo prijava u vezi sa OŠ “Božidar Dimitrijević Kozica”. „Problem nasilja prvo treba pokušati rešiti na nivou škole. Ako to ne daje rezultate, u svakoj školskoj upravi postoji osoba zadužena za prevenciju nasilja, a krajnja instanca je Ministarstvo prosvete. Roditelji i zaposleni u ovoj školi nikada nigde nisu podneli nijednu prijavu - kaže Biljana Lajović, koordinator Jedinice za prevenciju nasilja u Ministarstvu.

Foto: Ilustracija
Izvor: Blic

Pogledajte još