Šešelj operisan u Holandiji

Foto: Beta-AP

Mirčić je dodao da je, prema informacijama sa kojima raspolaže, operacija bila uspešna, a lider radikala se zbog postoperativnog procesa, nalazi u bolnici u kojoj će ostati do daljnjeg.

Potpredsednik SRS je istakao da još nema saznanja da li je tumor dobroćudan ili zloćudan, a ti rezultati se očekuju sutra.

"Lekari misle da je tumor na debelom crevu posledica stresnih situacija u kojima se Šešelj našao, a moje lično mišljenje je da su stresovi nastali posle lošeg rezultata SRS na izborima 2012. godine pa nadalje"
, rekao je Mirčić.

On je naveo da Haški tribunal nije otkrio u kojoj je bolnici Šešelj smešten.

"U ranije zakazanu posetu otišli su supruga Jadranka Šešelj i sin Aleksandar Šešelj. Oni ga danas nisu videli, ali bi trebalo da se vide narednih dana. Šešelj je suprugu i sina pozvao telefonom i razgovarali su"
, rekao je Mirčić.

On je istakao da je Haški tribunal odgovoran za sve što se događa Šešelju.

"Potpuno je jasno da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje posledica i pravde i prava koji se sprovode u Haškom tribunalu i na to su upozoravali i on i SRS"
, rekao je Mirčić.

Šešelj je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. U pritvoru tog suda je od 24. februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao čim je obelodanjena optužnica protiv njega.


Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.