Šešelj operisan u Holandiji

Foto: Beta-AP

Mirčić je dodao da je, prema informacijama sa kojima raspolaže, operacija bila uspešna, a lider radikala se zbog postoperativnog procesa, nalazi u bolnici u kojoj će ostati do daljnjeg.

Potpredsednik SRS je istakao da još nema saznanja da li je tumor dobroćudan ili zloćudan, a ti rezultati se očekuju sutra.

"Lekari misle da je tumor na debelom crevu posledica stresnih situacija u kojima se Šešelj našao, a moje lično mišljenje je da su stresovi nastali posle lošeg rezultata SRS na izborima 2012. godine pa nadalje"
, rekao je Mirčić.

On je naveo da Haški tribunal nije otkrio u kojoj je bolnici Šešelj smešten.

"U ranije zakazanu posetu otišli su supruga Jadranka Šešelj i sin Aleksandar Šešelj. Oni ga danas nisu videli, ali bi trebalo da se vide narednih dana. Šešelj je suprugu i sina pozvao telefonom i razgovarali su"
, rekao je Mirčić.

On je istakao da je Haški tribunal odgovoran za sve što se događa Šešelju.

"Potpuno je jasno da je Šešeljevo loše zdravstveno stanje posledica i pravde i prava koji se sprovode u Haškom tribunalu i na to su upozoravali i on i SRS"
, rekao je Mirčić.

Šešelj je pred Haškim tribunalom optužen za zločine nad Muslimanima i Hrvatima u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini. U pritvoru tog suda je od 24. februara 2003. godine, kada se dobrovoljno predao čim je obelodanjena optužnica protiv njega.


Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.