U pet saobraćajnih nesreća sedam osoba povređeno

"Ženska osoba, pešak, stara oko 44 godine je oko 06.30 časova oborena kod "Soko Štarka" zadobila ortopedske povrede desne potkolenice i desnog skočnog zgloba, a prevezena je u Urgentni centar", rekla je Macura.

Ona je istakla da du dve osobe povređene u udesu koji se dogodio jutros oko 05.15 časova prilikom prevrtanja vozila, na raskrsnici ka Bulevaru mira, iznad "Ruda".

"Muškarac star oko 32 godine zadobio je povredu glave i istezanje vrata, a ženska osoba stara oko 24 godine povredu desne potkolenice, rekla je Macura i dodala da su prevezeni u Urgentni centar", navela je Macura.

Portparol Hitne pomoći je rekla da su dve osobe povređene u udesu oko 01.40 časova u Bulevaru kralja Aleksandra.

"Muškarac star oko 28 godina, vozač, zadobio je povredu glave, a mladić star 23 godine, vozač drugih kola, povrede glave i stomaka i istezanje vrata"
, istakla je Macura.

Macura je navela da je mladić star oko 23 godine u udesu oko ponoći na uglu novosadskog puta i Ugrinovačke zadobio povredu glave i rasekotinu donje usne, a prevezen je u Urgentni centar.

"Muškarac star oko 25 godina, vozač, u udesu oko 21.45 časova u Ulici Patrijarha Dimitrija zadobio je razderotinu glave, potres mozga i povredu grudnog koša, a prevezen je u Urgentni centar"
, rekla je Macura.

Ona je precizirala da je Hitna pomoć tokom noći u Beogradu obavila 105 intervencija od kojih 20 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 225 od kojih 56 na javnim mestima.

Prema njenim rečima, pomoć je najčešće bila potrebna osobama pod dejstvom alkohola, srčanim bolesnicima, astmatičarima i osobama sa karcinomima.

Macura je savetovala vozačima da se uzdržavaju od uzimanja alkohola i upozorila da magla i hladno vreme ne prijaju astmatičarima.

Portparol Hitne pomoći je savetovala blagovremeni odlazak na posao, uzimanje toplih napitaka i nošenje adekvatne garderobe.

Izvor: Blic

Pogledajte još