fbpx

Vujošević: Igrači zaslužni, bore se do samouništenja!

"Ovo je fantastičan uspeh. Ovo je zasluga, pre svega, ovih igrača, koji se bore do granice samouništenja i treniraju na takav način. Posvećeni su i jedino tako smo mogli protiv klubova koji imaju mnogo
veće budžete i puno bolju situaciju, da napravimo veliki uspeh",
rekao je Vujošević novinarima posle utakmice u hali Pionir.

Partizan je kao domaćin izgubio od CSKA sa 73:62 u 10. kolu Grupe A Evrolige, ali se zbog poraza Nantera od Fenerbahčea plasirao u Top 16 fazu.

"Očekivalo se da Fenerbahče posle serije poraza sa pobedom uđe u sledeću fazu Evrolige. Znao sam da će kod Željka Obradovića biti još dodatna emocija jer je čovek iz Partizana i da mu je dodatno
stalo da igrajući utakmicu koja odlučuje o Partizanovoj sudbini odigra još maksimalnije utakmicu i zahvaljujem mu se što se to desilo",
kazao je Vujošević.

Trener crno-belih je ocenio da je Fenerbahče bio veći favorit protiv Nantera u Parizu, nego CSKA od njegove ekipe u Beogradu.

"Utakmici smo pristupili kao da je jedina alternativa za plasman u 16 najboljih u Evropi. CSKA je izuzetno kvalitetna ekipa, čiji je budžet 60 miliona evra i koja je posle poraza od Himkija došla ekstra motivisano, što je najnormalnije", rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, svi klubovi koji imaju šampionski mentalitet igraju na takav način i dodao je da je CSKA zasluženo pobedio.

Vujošević je naveo da je Dejan Musli pauzirao sa treninzima dva dana zbog viroze, Žofri Lovernj je igrao pod temperaturom, a rovit je bio i Bogdan Bogdanović.

Vujošević je istakao da mu je "sasvim svejedno" ko su Partizanovi protivnici u Top 16 fazi Evrolige.

"Grupa je jaka, kako i ne bi kada se od 24 najbolje evropske ekipe sito i rešeto prolazi 16. Nama je bio veliki cilj da uđemo u tu grupu i ne pravimo sebi amnestiju od obaveze da po igri budemo ravnopravni učesnici te grupe, iako ni u čemu drugome nismo ravnopravni sa tim članovima", istakao je trener Partizana.

Top 16 faza Evrolige počeće 2. januara.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.