Bošković: Zajedništvo je ključ velikog uspeha!

"Srbijo, osvojila si medalju. Ključ svih uspeha našeg tima je zajedništvo među devojkama, koje se nesebično bore za svaku loptu. Odbrana je odradila ogroman posao, ali u fantastična publika koja nas je podržavala", izjavio je Bošković.

On je čestitao ekipi Poljske na prikazanoj igri i dodao da odlično zna kako je to izgubiti u polufinalu.
"Nadam se još većoj podršci publike u nedelju, da dođe 20.000 ljudi. Već smo uzeli srebrnu medalju, a u nedelju se nadam zlatu", kazao je srpski selektor.

Bošković je naglasio da je najveći uspeh nacionalnog tima u činjenici da devojčice u Srbiji već žele da budu druge Sanje Damnjanović, Katarine Tomašević, Dragane Cvijić...
"To je pravi uspeh ove reprezentacije", napomenuo je Bošković i dodao da mu nije važno protiv koga će Srbija igrati za zlato,

"Svejedno nam je s kim ćemo da igramo. Najvažnije je da imam veru u devojke, i to je ključ svega. Večeras smo igrali "šah" sa Poljakinjama, zahvaljujući pre svega rukometnom znanju naših devojaka", zaključio je Bošković.

Poljski selektor Kim Rasmusen smatra da je Srbija zaslužila pobedu, ističući da se njegova reprezentacija prvi put susrela sa iskustvom prepune dvorane od blizu 20.000 ljudi.
"Imali smo problem u postizanju golova, jer smo prvi igrali u ovakvoj atmosferi. Publika je nosila srpski tim kroz celu utakmicu i pomogla mu da trijummfuje", kazao je Rasmusen.

Golman Jovana Risović ocenila je da je pobeda ostvarena zato što je ceo tim sproveo dogovoreni plan.
"Važno je da smo hladne glave ušle u meč i na taj način ispravile grešku iz poraza u polufinalu prvenstva Evrope. Sada idemo na zlato", poručila je Risović i dodala da "Srbija ima najboljeg golmana na svetu, Katarinu Tomašević".

Sanja Damnjanović je rekla da je i dalje u šoku posle obezbeđene srebrne medalje.
"Teško mi je uopšte da pričam. Već sam ranije rekla da nećemo stati do kraja. Poljakinje nisu imale rešenje za našu gustu odbranu, polukontre i kontre u prvom poluvremenu, kojima smo praktično obezbedile zalihu za mirnu završnicu", konstatovala je četvorostruki strelac.

Ona je napomenula da samopouzdanje ekipe ništa nije moglo da naruši.
"Dogovorile smo se u svlačionici na poluvremenu i ispoštovale plan. Nećemo stati ni mi, ni publika. Za nas nema granica, svejedno protiv koga igramu u finalu", zaključila je Damnjanović.

Pogledajte još