Otac izgorele dece: Poslednji put sam ih video pre 20 dana, iz auta

Pognute glave, drhtavim glasom rekao je da su za smrt njegove dece odgovorni “Mirela i njen ljubavnik”.

- Decu sam stalno obilazio, donosio sam ih hranu, majci sam davao novac, ali to njoj nije bilo dovoljno. Posvađali smo se pre tri meseca, kada mi je rekla da joj više nisam potreban. Kada je izbio požar, dojurio sam do kuće, nisam znao ni da li su Maja, Dimitrije i Nenad živi. Ona me je odmah napala i tada sam je udario - kaže Maksimović.

Kaže da nije planirao da se oženi Mirelom.

- Kad je došla da živi kod mene, godinu dana nije mogla da zatrudni. Potom se neko vreme nismo viđali, pa smo se onda slučajno sreli... I desilo se što se desilo. Znam da komšiluk priča svašta, ali sva deca su moja. Ona je tražila da nose njeno prezime kako bi lakše dobila socijalnu pomoć. Vozio sam ih kad god je trebalo. Poslednji put decu sam video pre 20 dana iz auta, a u kući sam poslednji put bio pre tri meseca. Stalno mi je tražila keš koji je onda umesto za decu davala ljubavniku za benzin - kaže Dejan.

Posle sahrane, majka Mirela je ušla u policijsko vozilo. Po zahtevu tužioca, ona je odvedena prvo u stanicu policije u Mladenovcu, a onda u pritvor u Beogradu. Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Mirele Mikulčić (29) zbog krivičnog delu izazivanja opšte opasnosti koja je dovela do smrti troje dece. Zaprećena kazna je osam godina.

Izvor: Blic
Foto: Printskrin /Blic TV

Pogledajte još