Erikson postavljen za sportskog direktora Nots Kauntija

BEOGRAD, 22. jula 2009. (Beta) - Čelnici engleskog fudbalskog četvrtoligaša Nots Kauntija imenovali su u sredu Svena Jorana Eriksona za sportskog direktora, preneli su britanski mediji.

Bivšem selektoru Engleske i Meksika pomagaće Tord Grip, koji je postavljen za glavnog savetnika kluba iz Notingema. Erikson će biti zadužen za rad omladinske škole Nots Kauntija i pregovore o transferima.

"Radujem se novom poslu i prilici da pomognem klubu. Baviću se samo fudbalskim stvarima i zajedno s vlasnicima ekipe želim da izgradim novi tim", rekao je Erikson.

Bivši trener Mančester sitija rekao je da će pokušati da vrati najstariji enleski fudbalski klub među najbolje ekipe.

"Trenersku karijeru počeo sam u malom švedskom klubu i uspeli smo da uđemo u prvu ligu. Ovo je veliki izazov, Nots Kaunti je najstariji fudbalski klub sa slavnom tradicijom", rekao je Erikson.

Nots Kaunti je osnovan 1862. godine, a član je engleske fudbalske lige od 1888. godine.

Ekipa je prošlu sezonu završila na 19. mestu u Ligi Dva (četvrta engleska liga). Jedini veći uspeh Nots Kauntija je osvajanje FA Kupa 1894. godine.

Nots Kaunti se 1991. godine poslednji put takmičio u društvu najboljih engleskih ekipa.

Predsednik kluba Piter Trembling rekao je da je dovođenje proverenih stručnjaka prvi korak u stvaranju boljeg kluba.

"Želimo da unapredimo fudbalski klub, ne samo na terenu. Sada ćemo moći da privučemo mlade i talentovane igrače u Nots Kaunti i dovođenje Svena i Torda je važna stvar. Njihovo znanje će značajno unaprediti klub", rekao je Trembling.

Pogledajte još