Rios pojačava napad Partizana

Odbranai vezni red se pojačavaju na domaćem tržištu, a novajlija u špicu stiže iz Ekvadora! Partizan je ozbiljno zagrizao da dovede argentinskog napadača Andresa Riosa i ukoliko se finansijske ambicije dve strane poklope u narednih nekoliko dana crno-beli bi mogli da postignu dogovor sa 24-godišnjim špicem.

"Imam ponude iz meksičke Amerike i nekoliko brazilskih klubova, ali moja razmišljanja idu u pravcu Evrope. U kontaktima sam sa srpskim šampionom Partizanom i ukoliko sve bude u redu mogao bih posle kraće epizode u Visli ponovo da krenem put Evrope" rekao je Rios argentinskim medijima.

Pomenuta epizoda u Visli u sezoni 2010/2011. nije dala očekivani rezultat (17 utakmica, jedan gol), ali je hitronogi napadač ove godine bukvalno eksplodirao u dresu ekvadorske Deportivo Kuenke, odakle je stigao na pozajmicu iz matične River Plate. Na 40 utakmica je tresao mreže rivala 21 put, pokazao da poseduje značajan potencijal, a posebno je spektakularan bio het-trik u meču protiv Deportivo Kita.

Najbogatiji meksički klub Amerika vrši veliki pritisak na Riosa da stavi potpis, međutim, ukoliko Partizan uspe bar približno da isparira ponudi, želja argentinskog fudbalera bi mogla da se ispuni. Činjenica da je Rios vezan ugovorom sa River Platom ne bi trebalo da predstavlja problem jer postoji realna opcija da agent i fudbaler otkupe ostatak ugovora od kluba, pa bi Rios u tom slučaju stigao u Humsku bez obeštećenja.

Izvor: Novosti

Pogledajte još