Tragedija: Ubio se Ned Vizini, najprodavaniji mladi pisac

Portparol njujorškog odeljenja patologije Džuli Bolcer rekla je da je Vizini izvršio samoubistvo i da su njegove povrede posledica pada sa određene visine.

Vizini je napisao četiri romana o kasno sazrelim i nepopularnim tinejdžerima među kojima su "Be More Chill" i "The Other Normals", kao i više eseja."Bila sma potpuno zapanjena njegovim pisanjem. Njegova dela su ispunjena duhovitošću, inteligencijom i toplinom. Bio je najatentičniji i najsmeliji glas koji sam ikad čula", rekla je Vizinova urednica Alesandra Balzer.

Ona je dodala da je Vizini voleo da piše o autasajderima koji traže svoj put do muškosti. "To je radio bolje od bilo koga drugog", ocenila je Balzer."Jedna smešna priča" govori o tinejdžeru koji pati od depresije i razmišlja o samoubistvu. Roman je ekranizovan 2010, a u filmu igraju Kir Gilhrist, Zak Galifianakis i Ema Roberts.

Ranije ove godine Vizini je zajedno sa rediteljem Krisom Kolumbusom napisao dečiji roman "House of Secrets" po kome je trebalo da se snima serija. Vizini, koji je odrastao u Njujorku, pisao je ABC-jevu dramu "Last Resort" i MTV-ovu "Teen Wolf".

Trenutno je radio na NBC-ovoj SF seriji "Believe" reditelja Alfonsa Kuarona ("Gravitacija") i producenta J.J. Abramsa, inače reditelja ostvarenja "Star Trek".

Izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.