U Srbiji sutra sunčano, do devet stepeni

Samo će po kotlinama i dolinama pre podne biti mestimično maglovito. I u Beogradu će, posle mestimično maglovitog jutra, tokom dana biti pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće od minus jedan do jedan, a najviša dnevna oko osam stepeni.

Prva tri dana naredne sedmice biće suvo, sa slabim mestimičnim mrazom i maglom ujutru, i pretežno sunčanim vremenom tokom dana. Temperatura će u većini mesta biti iznad prosečnih vrednosti za ovo doba godine, navode meteorolozi. U sredu će doći do pojačanja južnog i jugoistočnog vetra, koji će krajem dana u košavskom području i na planinama postati i povremeno olujni.

U četvrtak i petak preovlađivaće oblačno, vetrovito, mestimično sa kišom, a u petak na visokim planinama i snegom. U petak slabljenje vetra. Krajem perioda suvo. I za Beograd meterolozi najavljuju slično vreme.

Usled očekivane biometeorološke situacije pojačane tegobe mogu osetiti osobe sa srčanim problemima, a u jutarnjim satima u predelima sa maglom oprez se savetuje astmatičarima. Nesanica i neraspoloženje su moguće meteoropatske reakcije.

Izvor: beta

Pogledajte još