DSS, SNS, SRS traže povlačenje zakona o informisanju

BEOGRAD, 22. jula 2009. (Beta) - Poslanici Srpske radikalne stranke, Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije zatražili su u sredu da se iz skupštinske procedure povuku predložene izmene i dopune Zakona o javnom informisanju ocenjujući da su predložena rešenja pogubna, nedemokratska i neustavna.

Poslanik Demokratske stranke Srbije Zoran Šami kazao je tokom rasprave da će predloženi zakon ostati upamćen kao "tragičan" zakon, koji će prva sledeća vlast hitno menjati. On je naveo da je DSS podneo sedam amandmana u nameri da pokuša da popravi predložena zakonska rešenja i istakao da bi problem "prostakluka i kleveta" u pojedini medijama mogao da se reši na adekvatniji način.

Poslanica SNS-a Jorgovanka Tabaković kazala je da je tvorac tog zakona ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić koji želi da zatvori medije koji o njemu pišu.

"Ovim Dinkić ponižava, ne građane ni opoziciju, nego vlast i vladajuću koaliciju", kazala je Tabakovićeva i pitala "čime je on to zaslužio da ga vlada na ovakav način štiti".

Pogledajte još