Cvijić: Ne razmišljamo o osveti, već samo o zlatu!

"Ne razmišljam o osveti, već samo o tome kako da pobedimo i da uživamo svakog trenutka na terenu jer je malo ovakvih utakmica u karijeri. Verujem u pobedu, jedva čekam da počne susret i priznajem
samo zlatnu medalju, jer želimo da nas pamte kao osvajače i pobednike",
rekla je Cvijić novinarima u Kovilovu.

Srbija je jedini poraz na Svetskom šampionatu, čiji je domaćin, doživela upravo od Brazila u grupnoj fazi, a dva tima će se ponovo sastati u nedelju u finalu.

Sanja Damnjanović
je navela da Srbija mora da bude hrabrija nego u prvom susretu sa Brazilom, u kojem su južnoamerikanke pobedile sa 25:23.

"Moramo da budemo hrabriji. Tada smo u svim segmentima bili loši i to ne može da nam se ponovi. I ovo je uspeh, ali nemamo razloga da stanemo. Biće teško u finalu, još nismo shvatile šta smo uradile, ali ćemo se ponašati isto kao i do sad", rekla je Damnjanović.

Jedan od najboljih svetskih golmana Katarina Tomašević kazala je da je ekipa svesna da će protiv Brazila biti veoma teško.

"Niko nije nezaustavljiv, ali u ovom naletu zaista svakog možemo da pobedimo. To smo pokazali i protiv Norveške u četvrtfinalu. I tri puta da smo se sastali sa njima, tri puta bismo ih dobili. Ne treba posebno govoriti o motivu, biće teško, svi smo svesni toga ali ne može tek tako lako da se postane svetski šampion", rekla je Tomašević.

Naiskusnija u srpskoj ekipi Jelena Erić rekla je da je njena reprezentacija spremna da osvoji zlatnu medalju.

"Do sada smo na svaku utakmicu gledali kao da je finalna, a sada smo stvarno u finalu. Popravili smo igru u odnosu na početak turnira, sve smo bolji i bolji, idemo na pobedu i spremni smo da osvojimo zlatnu medalju. Forma je taman pripremana za 22. decembar u 17.15", rekla je Jelena Erić.

Finale Svetskog prvenstva u Srbiji igraće se sutra od 17.15 u Beogradskoj areni.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.