Bošković: Nema te sile koja može da zadrži naše devojke!

"Brazil zaista ima sjajnu ekipu, ali ne toliko da mogu drugi put da pobede Srbiju na jednom takmičenju. Nema te sile koja može da zadrži ove naše devojke", rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.

Srbija je u grupnoj fazi izgubila od Brazila, a te dve ekipe će se ponovo sastati sutra u 17.15 u Beogradskoj areni u finalu svetskog šampionata.

"Brazil bi trebalo više da se plaši nas nego Arene, ali publika je zaista dokazala da je fenomenalna. U polufinalu smo vodili 11 razlike, pa se Andrea Lekić bačila na tu loptu (i povredila) i baš zbog toga navijači dolaze da nas gledaju u tolikom broju", istakao je selector Srbije.

Kapiten Andrea Lekić je protiv Poljske povredila petu, a Bošković je kazao da je sa njom sve u redu i da bi "igrala i bez jedne noge kakav je čovek".

Bošković je rekao da se reprezentacija Srbije za svaku utakmicu priprema isto, pa tako i za finalnu.

"Kada bih rekao da nema euforije niko mi ne bi verovao, ali stvarno nema. Ovo je nešto sasvim novo, tako se i ponašamo, kao da krećemo na trening ili pripreme u Vrnjačku banju, već mesec dana zaredom", kazao je on.

Selektor je poručio da je osvajanjem medalje urađen dobar posao, ali da želi zlato.

"Uradili smo dobar posao i to mi je najbitnije. Obećali smo medalju, to obećanje smo održali, a ja se trudim da radim ispravno i hodam uspravno, ali desi se i da pogrešim", rekao je Bošković.

Srbija je na Svetskom prvenstvu izgubila samo od Brazila, dok je u svim ostalim utakmicama pobedila, uključujući i četvrfinalni duel protiv aktuelnog svetskog i olimpijskog šampiona, Norveške.

Beta

Pogledajte još