Dva lančana sudara kod Šimanovaca, 38 vozila, dvoje mrtvih, 25 povređenih (FOTO)(VIDEO)

Na auto-putu u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca, zbog guste magle, dogodila su se dva lančana sudara, saznaje RTS.

MUP je saopštio da se nesreća dogodila oko 7.30 sati, prenosi B92.

"U lančanom sudaru je učestvovalo 38 vozila, i to na četiri mesta kod naplatne rampe u Šimanovcima. U udesu je teže i lakše povređeno 25 osoba od kojih je četvoro dece. U Urgentnom centru nalazi se 16 osoba, a devet je prebačeno u bolnicu u Zemunu"
, izjavio je direktor policije Milorad Veljović. Prema saznanjima Blica u ovoj nesreći su poginuli muškarac i žena rodom iz Beograda, koji su u Srbiju dolazili iz Nemačke, gde su na privremenom radu.

Prema rečima zamenika direktora Urgentnog Centra Dušana Jovanovića jednoj devojčici od četrnaest godina amputirana je potkolenica, prenosi Kurir.

#sudarautoput svuda razbacana obuća i krv pic.twitter.com/DCKoGjJMdt


"Prvi lančani sudar dogodio se oko dva kilometra pre rampe u Šimanovcima, u njemu je učestvovalo 16 vozila, dok se druga nesreća dogodila oko 200 metara prema Pećincima i u njoj je učestvovalo 20 vozila"
, rekao je Rajić.

Lančani sudar na autoputu. mnogo stranaca #sudarautoput pic.twitter.com/7ZIB0ifmMu


Ekipe Hitne pomoći iz Sremske Mitrovice, Rume, Pećinaca, Stare Pazove, Inđije i Beograda upućeni su na lice mesta kao i vatrogasno spasilačke ekipe.

Kako je rečeno u MUP-u saobraćaj u tom reonu je preusmeren preko Rume.

Macura: Žena i dvoje dece zbrinuti u Urgentni centar
Beogradska hitna pomoć je dve ekipe uputila kao pomoć za zbrinjavanje povređenih u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Šimanovcima, izjavila je portparol te službe Nada Macura. Macura je rekla da jedna od te dve ekipe beogradske hitne pomoći prevozi u Urgentni centar u Beogradu jednu ženu i dvoje dece, ali je dodala da još ne zna koliko su oni teško povređeni.

KBC Zemun: Troje operisano, troje zadržano na posmatranju

U KBC Zemun zbrinuto je devetoro povređenih, od kojih je troje odmah pušteno nakon ukazane pomoći.
"Tri pacijenta su odmah operisana. Radi se o ortopedskim intervencijama. Jedan pacijent je imao otvoren prelom potkolenice, dok je drugi imao prelom ruke, a treći prelom nosa. Tri pacijenta su nakon dijagnostike ostala na posmatranju, jer su kod njih zabeležene neurološke traume", kaže direktor ustanove dr Dragoš Stojković. Prema njegovim rečima, radi se o mlađim pacijentima, koji su strani državljani, prenosi Blic.

Oko 13 sati su sklonjena sva vozila koja su učestvovala u udesu dok je saobraćaj nešto pre 14 sati normalizovan, ali se odvija usporeno, prenosi B92.

Sudar i kod Straževice, četvoro povređeno

Još jedna saobraćajna nesreća dogodila se danas, kod Straževice, a u tom udesu četiri osobe su povređene, svi članovi jedne porodice.
"Svi su zbrinuti u Urgentnom", rekao je zamenik direktora te ustanove Dušan Jovanović. Među povređenima je bilo i dvoje dece, a svi su, na sreću, lakše povređeni i pušteni kućama, prenosi B92.

Izvor: RTS, Blic, B92, Kurir
Foto: Printsktin - Youtube

Pogledajte još