fbpx

Sindikat pravosuđa: Zbog reorganizacije sudova 14 trudnica ostaje bez posla

“Dakle, pravosuđe koje je monopolista u podeli pravde i primeni zakona, čiji je glavni posao da goni prekršioce, i samo krši Zakon o radu koji obavezuje zaštitu trudnica od otkaza ugovora o radu”, navodi se u saopštenju koje je potpisala predsednica sindikata Slađanka Milošević.

Prema istim podacima, u Prvom osnovnom sudu su ostala nepopunjena 203 izvršilačka radna mesta, u Drugom 21 a u Trećem osnovnom sudu u Beogradu 28 radnih mesta.

“Zbog čega su ova radna mesta ostala nepopunjena imajući u vidu broj predmeta u radu, odnosno trajno uvećan obim posla? U prvih devet meseci ove godine, Prvi osnovni sud u Beogradu (sada se formiraju tri) imao ukupno u radu 1.451.001 predmeta, od čega je nerešeno ostalo 1.182.281 predmet u radu”, navodi se u saopštenju.

Sindikat smatra da je, imajući u vidu broj predmeta u radu i to da je više od 250 radnih mesta ostalo nepopunjeno, potpuno nerazumljivo zbog čega zaposleni na određeno vreme nisu odmah raspoređeni, iako je očigledno da za njihovim radom postoji potreba.

“Da li će se na ovakav način zaista popraviti stanje u pravosuđu? Ne! Ograničavanje pravosuđa na ovakav način predstavlja garanciju da će uslediti još veća zatrpanost i zastoj u radu”
, navodi se u saopštenju.

Izvor: Žena
Foto: Morguefile

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.