Nagradu za najgoru igračku 2013. dobio je... iPotty!

Godišnje "nagrade" koje dodeljuje Kampanja za detinjstvo bez reklama (CCFC) ovih dana protiču u znaku iPotty uređaja, noše namenjene deci koja je povezana sa iPad uređajima. Upravo je ta "igračka" proglašena najgorom u 2013. godini, prenosi Daily Telegraph.

Mišel Salkido, članica CCFC-a, koja je svoj glas dala iPotty noši, smatra da je svrha ove igračke sasvim pogrešna, jer bi vreme koje dete provodi na noši trebalo da bude rezervisano za interakciju sa roditeljem a ne sa tehnološkom novotarijom.

"Deca bi trebalo da budu svesna onoga što se događa u njihovom telu i da uče iz toga. Ova igračka pak uklanja sociološko-emocionalni fokus sa procesa zbog kog su deca prvobitno na noši i u centar pažnje stavlja ekran računara", smatra ona.

Predstavnici CCFC-a kritikovali su kompanije koje proizvode ovakve i slične uređaje zbog toga što pokušavaju da u svaki aspekt dečjeg života uguraju bar po jedan ekran, bilo da je u pitanju ekran računara, smartfona... Prema njihovom mišljenju to nije problem ukoliko potreba za tim ekranom zaista može da doprinese razvoju dece.

Upravo takvo mišljenje imaju i čelnici CTA Digital kompanije koja proizvodi iPotty. U zvaničnom saopštenju povodom nimalo laskave osvojene titule, oni navode da je iPotty savremena noša koja decu na zabavan način uči tome kako se noša koristi.

Foto: youtube printscreen
Izvor: B92

Pogledajte još