fbpx

Rukometašice Srbije srećne, tužne i ponosne!

Srbija je u beogradskoj Areni izgubila od Brazila u finalu Svetskog prvenstva sa 22:20.

"Odličan je osećaj, verujte mi, iako delujemo malo tužno i istrošeno... Želeli smo to zlato više od svega. Ne pamti se drugo mesto, uvek se pamti prvo, ali mi ćemo sigurno pamtiti ovu srebrnu medalju jer do sada niko ništa nije osvojio, i stvarno treba da se radujemo ovom srebru kao da je zlato", rekla je pivot selekcije Srbije Dragana Cvijić novinarima posle meča.

Dragana Cvijić izabrana je u idealni tim šampionata, što su joj saopštili tek novinari u miks zoni posle dodele medalja.

"Nisam znala... To je podstrek za dalje, za još veći rad... Predivno je igrati pred ovakvom publikom, a još je lepše kad vas zavole", kazala je Cvijićeva.

Da je u idealnom timu nije znala ni Sanja Damnjanović, pa su njih sve čestitale jedna drugoj pred novinarima.

"Srećne smo, žao mi je što nismo osvojile titulu. Ovo je veliki uspeh, biti drugi na Svetskom prvenstvu, da nam je neko rekao da ćemo biti druge - ne znam šta bih mu odgovorila. Za dva-tri dana shvatićemo da je ovo veliki uspeh", kazala je Damnjanović.

Reprezentativka Jelena Erić kazala je da oseća bol posle poraza od Brazila i najavila završetak reprezentativne karijere.

"Ne znam šta da kažem. Tu me boli. Mozak mi ne radi, ne mogu da razmišljam o tome šta je bilo... Način na koji smo izgubili... Boli me tu, boli me zbog nas, zbog svih ljudi koji su došli, zbog cele Srbije koja je ustala i zavolela rukomet, ali biće slađe kada generacija koja ostaje ode u Rio i uzme im medalju... Ja se povlačim u maju, ako selektor oseti potrebu do tada da me pozove ja sam tu", rekla je Erić.

I golman srpske reprezentacije Katarina Tomašević obećala je revanš u Brazilu.

"Pomešala mi se osećanja, i tužna sam i srećna. Žao mi je što nismo osvojili zlato, malo nam je nedostajalo, ponovo smo kao i u Nišu izgubili na isti način. Ipak, sačekaćemo mi njih na Olimpijskim igrama", rekla je Tomašević.

Srednji bek Sanja Damnjanović navela je da će ona i njene saigračice verovatno tek za nekoliko dana shvatiti koliki su uspeh postigle.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.